Masukkan Email Anda : Berita Terbaru

Powered by Blogger.

Spekulasi Anak Kembar dan Lisa Surihani Enggan Ulas

Spekulasi Anak Kembar, Lisa Surihani Enggan Ulas, Yusry Bagi ‘Hint’ Di Instagram
Chef Wan – Bergaduh Tentang Asal Usul Popiah Memalukan
(9 GAMBAR)Nora Danish Di Anugerah MeleTOP Era 2015
Bagaimana Nak Mengaku Putus Cinta Jika Saya Tidak Pernah Mengaku Bercinta? – Sharnaaz Ahmad
(10 GAMBAR)Lisa Surihani Yang Dikhabarkan Hamil Anak Kembar
(40 GAMBAR)Sekitar Anugerah MeleTOP Era 2015
Johan Bolot Kemenangan Di Anugerah MeleTOP Era 2015

Spekulasi Anak Kembar, Lisa Surihani Enggan Ulas, Yusry Bagi ‘Hint’ Di Instagram

Spekulasi kehamilan anak kembar Lisa Surihani telah menyebabkan satu Malaysia tidak duduk senang hari ini. Semuanya excited dan tumpang gembira sekiranya berita tersebut adalah benar. Tambah menarik, rupa-rupanya Lisa Surihani dilahirkan bersama kembar. Malah keturuan pelakon jelita itu juga ada kelahiran kembar. Itu bermakna memang ada peratusan untuk Lisa Surihani menimang cahaya mata kembar.



Walaupun desas-desus ini sedang bertiup kencang, Lisa Surihani enggan membuat sebarang pengumuman atau pengesahan. Kata Lisa:-


Kalau betul Alhamdulillah tapi kenyataan itu bukan saya yang buat, bagi pihak saya lebih baik kami tidak umumkan apa-apa. Saya terima apa juga yang Allah kurniakan dan saya harap orang ramai juga mendoakan yang baik-baik untuk kami.

Saya dilahirkan sebagai kembar, begitu juga ayah dan sepupu saya. Saya harap semua orang hormati keputusan kita, jika saya tidak mahu berkongsi tentang sesuatu sudah pasti ada sebab tertentu dan masa yang tidak sesuai. Tapi saya rasa Yusry ada bagi hint dalam Instagram dia semalam tentang perkara ini.

Di bawah ialah gambar yang dimuatnaik oleh Yusry semalam. Berdasarkan ayat yang ditulis oleh Yusry, kemungkinan besar spekulasi kembar tersebut adalah tidak benar.



Kalau dapat kembar, Alhamdulillah rezeki. Kalau dapat sorang anak pun Alhamdulillah juga. Yang penting anak sihat dan dilahirkan sempurna. Tak sabar nak menanti. Semoga segalanya dipermudahkan buat Lisa dan Yusry. Sama-samalah kita doakan. Sumber Mstar Online.



Chef Wan – Bergaduh Tentang Asal Usul Popiah Memalukan


Posted: 22 Feb 2015 08:28 PM PST


Isu warga Indonesia tidak berpuas hati dan mendakwa pelbagai warisan budaya Malaysia berasal dari negara mereka bukanlah isu baru. Terbaru, 'Save Lunpia' yang diadakan oleh sekumpulan rakyat Indonesia di hadapan Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta dianjurkan oleh Forum Masyarakat Peduli Budaya Indonesia (FormasBudi).

Ia bertujuan untuk mendesak Malaysia agar tidak membuat tuntutan mengenai kulit popiah atau 'lunpia' yang dikatakan merupakan warisan asli Indonesia.



Chef selebriti Datuk Chef Wan telah memberikan komen mengenai isu itu di akaun Instagram miliknya. Beliau menyifatkan golongan itu berfikiran cetek dan pendek akal memandangkan popiah sebenarnya terdapat pelbagai versi di pelbagai negara, bukan sahaja di Malaysia.


Susah apabila manusia berfikiran cetek dan pendek akal mereka. Dah la kebanyakan mereka itu keluar negara sendiri pun tak pernah dan melihat popia atau Spring Roll need di serata dunia orang dan reka berzaman zaman lagi menguna pelbagai nama. From negara China tu Filipina yg mereka panggil Lumpia sehingga la ke Mexico yg diberi nama Chimicanga dan mcm2 lagi la.

The idea is always the same.Food that is wrap and roll lalu di goreng. Even di Thailand pun mau pun Vietnam have their own version of Spring roll..tak pulak mereka2 itu meyalak ke negara Asing seperti apa yg Indonesia is doing. Sungguh memalu kan.

Tak ada issue lain ke nak cari pasal? Dah la dunia di luar itu kecoh orang bergaduh pasal all kind of issue ini kita Allah turun kan makanan enak2 supaya kita menjamu serta bergembira dan bersahabat dan bukan suruh berperang. Islam ke orang2 mcm tu?

Komen Chef Wan memang ada benarnya kerana popiah atau spring roll dalam bahasa Inggeris dikatakan merupakan makanan cina. Ia boleh diisi dengan pelbagai jenis inti bergantung kepada tempat dan popiah Malaysia ialah versi Malaysia dan tidak sama dengan popiah di negara itu.

Ia juga sama dengan isu batik, di mana mengikut Wikipedia, batik berasal dari negara China dan juga Mesir. Batik Indonesia dan batik Malaysia berbeza dari segi corak setelah melalui peredaran masa dan pengaruh setempat dan langsung tidak sama serta menghasilkan corak yang berbeza.

Mungkin rakyat yang tidak gembira akan mencari satu-satu isu walaupun yang remeh dan tidak masuk akal, apa saja yang boleh membuat mereka lupa akan kekurangan dalam kehidupan seharian mereka.

Jadi bersyukurlah dengan apa yang ada, memang tak cool langsung bila berebut dan bergaduh tentang makanan yang merupakan kurniaan dan nikmat tuhan untuk umat manusia. Tak gitu?







(9 GAMBAR)Nora Danish Di Anugerah MeleTOP Era 2015


Posted: 22 Feb 2015 06:54 PM PST


Kehadiran Nora Danish di mana-mana majlis anugerah sememangnya akan mencuri perhatian ramai. Walaupun sudah berusia 30-an, Nora tetap tampak muda dan macam budak baru lepas SPM. Wajahnya yang keanak-anakan memang menyebabkan ramai yang jatuh cinta dengannya. Di Anugerah MeleTOP Era 2015, Nora Danish bergandingan dengan Datuk Rosyam Noor untuk menjadi penyampai anugerah buat salah satu kategori yang dipertandingkan.



Semoga tahun 2015 ini Nora Danish akan dimurahkan rezeki, dipermudahkan kehidupan dan cepat-cepat dipertemukan jodoh dengan insan yang teristimewa. Pasti ramai yang tak sabar mahu menatap kelibat Nora di atas pelamin. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.


















Kekasih Nora Danish, Nedim Nazri Tercalon Kategori Personaliti Popular Untuk Top 5 Online ABPBH2014

Tidak dapat dinafikan yang kekasih Nora Danish, Nedim Nazri yang turut dikenali sebagai BossNed mempunyai pengikutnya yang tersendiri di laman sosial. Gaya hidupnya yang bergaya, tampak mewah dan penuh santai sememangnya menjadi idola kepada ribuan pengikutnya. Awek pula cun melecun. Kalau orang putih kata ‘what a perfect life‘.



Kepopularitian Nedim terbukti apabila namanya tersenarai sebagai finalis kategori Online ABPBH2014. Lebih menarik Nedim akan bersaing dengan Mat Luthfi, Wak Doyok, Felixia Yeap serta Faiz Dickie untuk kategori Selebriti Popular. Fuh!!! Sengit sungguh calon Top 5 kategori ini. Sukar nak buat pilihan. Kalau Abang Nara mungkin akan undi Mat Luthfi kot sebab kelakar.



Apa pun Top 5 untuk kategori-kategori lain pun cukup hebat pencalonannya. Hanya undian anda yang akan menentukan pemenangnya. Berikut ialah senarai Top 5 untuk kategori Online ABPBH2014:-
Personaliti Popular
1. Bossned
2. Faiz Dickie
3. Felicia Yeap
4. Mat Lutfi
5. Wak Doyok
Artis Paling Kontroversi
1. Hanez Suraya
2. Nabila Huda
3. Nora Danish
4. Rozita Che Wan
5. Sharnaaz Ahmad
Pasangan Selebriti Romantis
1. Awal Ashaari dan Scha Alyahya
2. Johan dan Ozzlyn
3. Lisa Surihani dan Yusry
4. Mizz Nina dan Noh Salleh
5. Zahiril Adzim dan Shera Aiyob
Baca artikel ini sepenuhnya untuk lihat kategori-kategori lain:-


Artis Lelaki Stailo
1. Keith Foo
2. Nazim Othman
3. Shukri Yahya
4. Zizan Razak
5. Zul Ariffin
Artis Wanita Stailo
1. Datuk Siti Nurhaliza
2. Emma Maembong
3. Fazura
4. Neelofa
5. Nora Danish
Gandingan Serasi Di Layar
1. Adi Putra dan Zara Zya
2. Amar Baharin dan Izreen Azminda
3. Atikah Suhaimie dan Syafiq Kyle
4. Sharnaaz Ahmad dan Nelydia Senrose
5. Zul Ariffin dan Ayda Jebat


Zizan Razak Ungguli Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 (ABPBH 2014)
Posted: 17 Feb 2015 01:02 AM PST

Akhirnya yang dinanti-nanti telah tiba. Senarai Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 (ABPBH 2014) telah pun dikeluarkan. Mengungguli pencalonan dengan tersenarai untuk tiga kategori ialah Zizan Razak. Pelakon, pengacara dan pelawak ini tersenarai untuk kategori Pelakon Filem Lelaki Popular, Pengacara TV Lelaki Popular, dan Artis Komedi Lelaki Popular. Tahniah Zizan!!!

Untuk Top 5 kategori Artis Baharu Lelaki Popular, hanya nama Hisyam Hamid je yang Abang Nara kenal. Agak pelik apabila nama Keith Foo tidak tercalon. Untuk kategori Artis Baharu Wanita Popular, hanya nama Aisyah Aziz yang agak janggal. Untuk kategori Pelakon TV Lelaki Popular juga agak pelik apabila nama Zul Ariffin tidak tersenarai.
Apa pun, ini semua adalah hasil undian para peminat. Kalau peminat tak undi, tak adalah nama artis kegemaran anda tercalon. Tak kiralah popular macam mana pun. Berikut ialah senarai penuh Top 5 ABPBH2014:-
1 – Artis Baharu Lelaki Popular
Hafreez Adam
Hisyam Hamid
Nazrief Nazri
Shukri Yahaya
Syarul Ridzwan
2 – Artis Baharu Wanita Popular
Aisyah Aziz
Amyra Rosli
Ayda Jebat
Indah Ruhaila
Puteri Balqis
3 – Pengacara TV Lelaki Popular
AG
Awal Ashaari
Datuk AC Mizal
Datuk Aznil Nawawi
Zizan Razak
4 – Pengacara TV Wanita Popular
Fara Fauzana
Heliza Helmi
Jihan Muse
Neelofa
Scha Alyahya
Baca artikel sepenuhnya untuk melihat senarai penuh.


5 – Penyanyi Lelaki Popular
Aizat Amdan
Akim
Asfan
Hafiz
Hazama
6 – Penyanyi Wanita Popular
Adira
Alyah
Dayang Nurfaizah
Fynn Jamal
Stacy
7 – Artis Duo/Berkumpulan Popular
6ixth Sense
Akim & The Magistrate
Azhael
Black & RJ
Hijjaz
8 – Pelakon TV Lelaki Popular
Aaron Aziz
Adi Putra
Amar Baharin
Shah Iskandar
Sharnaaz Ahmad
9 – Pelakon TV Wanita Popular
Atikah Suhaime
Ayda Jebat
Emma Maembong
Nad Zainal
Siti Saleha
10 – Pelakon Filem Lelaki Popular
Aaron Aziz
Adi Putra
Shaheizy Sam
Zizan Razak
Zul Ariffin
11 – Pelakon Filem Wanita Popular
Atikah Suhaime
Cristina Suzanne
Neelofa
Sara Ali
Siti Saleha
12 – Artis Komedi Lelaki Popular
Abam
Achey
Jep Sepahtu
Shuib Sepahtu
Zizan Razak
13 – Artis Komedi Wanita Popular
Didie Alias
Dottie
Enot
Ifa Raziah
Jihan Muse
14 – Penyampai Radio Lelaki Popular
AG (Hot)
Deen (Hot)
Ebby Halim (Klasik)
Johan (Era)
Salih Yaccob (Sinar)
15 – Penyampai Radio Wanita Popular
Abby Fana (Sinar)
Adibah Noor (Suria)
Anisma Azwati Ahmad (Klasik)
Dina Nadzir (Era)
Fara Fauzana (Hot)


Syatilla Melvin Akui Shaheizy Sam Adalah Individu Paling Rapat Dalam Hidupnya

Posted: 16 Feb 2015 07:13 PM PST


Satu ketika dahulu, Syatilla Melvin dan Shaheizy Sam pernah dikatakan mempunyai hubungan percintaan. Namun desas-desus itu senyap begitu sahaja apabila kedua-duanya tampil membuat penafian. Kini khabar angin itu kembali bertiup kencang, lebih-lebih lagi selepas Syatilla sering memuatnaik gambar dirinya bersama ahli keluarga Shaheizy Sam, sekaligus membayangkan kemesraan yang telah lama terjalin.



Enggan melabelkan hubungannya dengan Shaheizy Sam sebagai pasangan kekasih, Syatilla Melvin membuat pengakuan yang pelakon tersebut adalah individu yang paling rapat dalam hidupnya. Malah sebagai seorang perempuan, tak manislah untuk Syatilla tampil buat pengakuan sekiranya memang ada sesuatu yang istimewa dalam hubungan mereka. Kata Syatilla:-


Untuk fikir ke depan iaitu soal kahwin, rasa belum lagi. Tak nampak apa apa bayangan lagi pun. Saya percaya Tuhan sudah tetapkan jodoh masing-masing. Sampai masanya, kalau ada jodoh… kita rai bersama.

Saya ini perempuan… tak manis dan takut nak buat sebarang pengakuan mengenai cinta. Selagi belum ada kahwin, maka tak adalah hubungan istimewa. Hubungan saya dengan keluarga dia (Sam) pun rapat.

Dia seorang yang sangat mulia hatinya. Semua yang kenal dia akan selesa termasuk saya sendiri. Lagi lama kenal dia… maka lagi dalam saya kenal hati budinya. Cukuplah saya cakap, saya selesa berbaik dengannya dalam keadaan sekarang.

“Dalam hal ini tak wujud istilah saya nak ambil hati keluarga dia (Sam). Tapi lebih kepada berbuat baik. Kalau orang sudah baik dengan kita, kenapa kita tak boleh melakukan hal yang sama



Secara jujur, selaku seorang peminat, Abang Nara nak juga tahu siapa kekasih hati Shaheizy Sam. Sam bukannya muda lagi. Memang dah sesuai sangat mendirikan rumah tangga. Lagipun nama Sam sangat kukuh. Setakat buat pengumuman tentang kekasih hati, takkan jatuh punya populariti. Namun tak dinafikan ada sesetengah selebriti yang lebih gemar berahsia tentang perkara ini. Yang penting, diri sendiri gembira. Ye tak? Sumber Berita Harian.


Raja Ema Berambut Blonde Untuk Tampil Awet Muda

Posted: 16 Feb 2015 06:07 PM PST


Apabila diri sudah dimamah usia, pelbagai cara akan dilakukan untuk kelihatan lebih muda berbanding usia sebenar. Penampilan yang segar, muda dan jelita sememangnya akan menarik perhatian lebih-lebih lagi jika anda berniaga seperti Raja Ema. Raja Ema baru-baru ini telah tampil dengan imej berambut ‘blonde’ bersempena dengan pelancaran koleksi pakaian tidurnya. Seperti yang dijangka, imej baru Raja Ema ini telah mendapat kritikan yang hebat.



Iyerlah orang makin berusia makin dekat denganNya. Makin banyakkan ibadah. Tak ada masa nak berambut blonde apa bagai ini. Namun menurut Raja Ema, imejnya ini adalah untuk tampil awet muda sebagai satu strategi untuk menarik perhatian pelanggan. Kata Raja Ema:-


Memang ramai yang kritik saya apabila melihat gambar saya berambut perang di laman sosial Instagram dan Facebook. Sehinggakan ada yang kata saya dah tua, jadi tak perlu nak tampil dengan imej sebegitu.

Bukan saya tak sedar dengan apa yang saya buat tetapi ia hanya untuk tujuan perniagaan sahaja. Lagipun saya sebenarnya memakai rambut palsu. Apa pun terpulanglah kepada kepada mereka, saya juga bukan manusia sempurna.

Ia juga sebagai satu strategi untuk menarik perhatian pelanggan. Sebelum ini ramai yang tanya apa rahsia kecantikan dan awet muda saya. Bukan saya hendak mengajar mereka berambut perang, cuma ini cara saya. Dan mereka, boleh jadikan saya inspirasi dengan menggunakan cara mereka sendiri.



Kalau masa muda-muda nak buat fotografi macam ini mungkin masih boleh diterima akal lagi. Sekarang ini dah tua mungkin kena fikir cara lain yang sedap mata memandang. Tidak dinafikan Raja Ema masih jelita. Namun statusnya sebagai seorang ibu sedikit sebanyak membuatkan imej sebegini kurang sesuai. Apa pendapat anda? Sumber Sinar Harian.

P.S: Mazda CX-3 bakal tiba di Malaysia Julai ini


Tangguh Kahwin Sebab Tunggu Duit Kemenangan, Bukan Kerana Lupa Diri – Syaiful Zero

Posted: 16 Feb 2015 05:45 PM PST


Apabila Syaiful daripada kumpulan Zero mengumumkan penangguhan perkahwinannya, ramai para peminat mula tertanya-tanya sama ada pelawak itu sudah mula lupa diri. Iyerlah, bila dah femes, bila dah popular, memang banyak artis yang hanyut dan lupa daratan. Lebih-lebih kalau dapat wang dengan jumlah yang besar. Banyak peminat yang kecewa dengan penangguhan perkahwinan ini. Malah tak kurang yang menganggap Syaiful sengaja menggunakan cerita perkahwinannya untuk menagih simpati.



Lagi menyedihkan apabila ada desas-desus pertunangan Syaiful telah terputus di tengah jalan. Tidak mahu peminat terus diselebungi misteri, Syaiful Zero tampil menjelaskan keadaan sebenar. Sebenarnya perkahwinan tersebut ditangguhkan untuk menunggu duit kemenangan MLM2014. Iyerlah, bukannya malam tue menang RM500,000, esok pagi terus dalam bank ada duit. Mestilah ada proses tertentu. Kata Syaiful:-


Saya tangguh kerana menunggu duit kemenangan berjumlah RM500,000 tempoh hari benar-benar sudah berada di dalam tangan kami. Itu sahaja. Insya-Allah selepas dapat duit, saya dan tunang akan berkahwin. Kami tidak ada sebarang masalah dan pihak keluarga juga memahami situasi saya.

Saya tidak pernah lupa diri. Sebenarnya saya tangguhkan perkahwinan sebab menunggu duit dan masa yang sesuai kerana saya ingin berehat selepas memberi komitmen besar dalam program tersebut. Ingin saya tegaskan, saya tidak pernah memutuskan hubungan dengan tunang.

Kami telah berkawan selama lima tahun dan bertunang pada tahun lepas. Tidak mungkin saya akan meninggalkan tunang yang sentiasa ada bersama saya di waktu saya susah. Dalam hati saya hanya ada dia sahaja dan kami akan berkahwin dalam tahun ini juga.



Ha kan bagus kalau dari awal dah bagi penerangan macam ini. Tak adalah peminat terus serkap jarang. Kalau tahu sebabnya, pasti para peminat akan memahami. Diharap duit kemenangan tersebut akan segera diperolehi dan perkahwinan Syaiful dapat diteruskan seperti yang dirancang. Sama-samalah kita doakan. Sumber Kosmo.


Jep Mengamuk Sepahtu Dapat Tempat Kedua Maharaja Lawak Mega 2014?

Posted: 16 Feb 2015 04:52 PM PST


Finale Maharaja Lawak Mega 2014 telah berlalu. Seperti yang anda maklum kumpulan Zero telah memenangi petandingan itu manakala Sepahtu mendapat tempat kedua.

Susulan itu, kita dikhabarkan Nabil bersara manakala Sepahtu mengumumkan menarik diri dari pertandingan itu pada tahun hadapan.

Melalui penulis ruangan pojok Harian Metro, penulis Cik Pang memberitahu melalui sumbernya bahawa Jep Sepahtu mengamuk dan meluahkan rasa tak puas hati di belakang pentas apabila Zero diumumkan sebagai juara pada malam itu.

Sumber juga mengatakan Jep mengeluarkan makian dan memberi amaran untuk mendapatkan dalang yang menyebabkan ketewasan Sepahtu pada finale MLM 2014.

Dikatakan bahawa Jep mendakwa seseorang melakukan ilmu hitam terhadapnya sehingga dia dan Shuib tidak dapat memfokuskan untuk finale itu dan menyebabkan kekalahan mereka. Katanya, Jep serius dangan dakwaan itu dan membawa tentangnya ke pengetahuan pihak atasan Astro Warna.

Dakwa sumber yang merupakan orang produksi MLM 2014, disebabkan kejadian itulah Sepahtu mengambil keputusan untuk menarik diri dari menyertai pertandingan pada tahun hadapan.

Sememangnya dakwaan Jep itu sesuatu yang serius namun agak sukar dibuktikan. Apakah tindakan yang diambil Jep untuk mencari pesalah yang dikatakan dan apakah pula tindakan yang bakal diambil beliau apabila pesalah itu ditemui? Hanya Jep yang tahu jawapannya jika benar kata-kata sumber Cik Pang tersebut.

Bersama kita nantikan hasilnya.





Post by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara.




Eizlan Yusof & Vie Santie Sah Bercerai Talak Satu

Posted: 16 Feb 2015 04:32 PM PST


Rumah tangga yang dibina selama 7 tahun oleh Datuk Eizlan Yusof dan isterinya, Datin Vie Santie Harun akhirnya musnah apabila mereka berdua disahkan bercerai talak satu. Perceraian mereka disahkan oleh Makamah Syariah Gombak Timur semalam. Hasil perkahwinan mereka dikurniakan tiga orang anak iaitu Vie Zaara, Zareef Yusof dan V Zaalia yang berumur antara dua hingga enam tahun.



Hakim Syarie, Shaiful Azli Jamaludin memutuskan percerian itu selepas mendapati lafaz cerai yang diucapkan oleh pelakon itu terhadap isterinya pada 28 September 2014 adalah sah. Pasangan tersebut bersetuju hak penjagaan tiga anak mereka diberikan kepada Vie Santie Harun selaku ibu manakala Eizlan mendapat kebenaran untuk bermalam dengan anak-anaknya pada masa yang dipersetujui bersama.


Vie Santie selaku plantif juga bersetuju tidak akan membuat tuntutan mutaah manakala nafkah edah pula akan diberikan mengikut budi bicara Eizlan. Mereka berdua telah berkahwin pada 7 Julai 2007 dengan hantaran RM77,777.77. Takziah diucapkan atas penceraian ini. Semoga kebajikan anak-anak terjaga walaupun sudah tidak bersama. Sumber Harian Metro.


Datuk Siti Nurhaliza Wanita Ketiga Terkaya Malaysia, Anggaran Aset RM 50 Juta

Posted: 16 Feb 2015 03:48 PM PST


Siapa tak kenal Datuk Siti Nurhaliza. Kariernya bermula pada tahun 1995 setelah memenangi Bintang HMI terbitan RTM dan sejak itu namanya terrus meningkat gemilang dan terbilang.

Kini Siti bukan saja bergelar penyanyi tersohor malah merupakan ahli perniagaan berjaya dengan produk kosmetik dan penjagaan kecantikan SimplySiti.
Savemoney.com telah membuat artikel mengenai lima wanita terkaya di Malaysia dan Siti disenaraikan sebagai wanita ketiga terkaya di negara ini dengan anggaran aset sebanyak RM 50 juta. Wow, tujuh keturunan makan tak habis tu. Siti telah menerima lebih 200 anugerah tempatan serta dinamakan antara dua jutawan dalam bidang hiburan di Asia Tenggara.

Menurut artikel itu juga, wanita terkaya di Malaysia ialah Puan Seri Lee Kim Hua, balu pemilik empayar Genting iaitu mendiang Tan Sri Lim Goh Tong dengan jumlah aset RM21.32 bilion.

Kedua ialah Datuk Seri Michelle Yeoh, pelakon yang terkenal dengan filem Crouching Tiger Hidden Dragon dengan anggaran kekayaan sebanyak USD 245 juta.

Wanita Malaysia keempat terkaya ialah bekas Miss Malaysia 1969, Pauline Chai yang menerima RM244,568 dari harta bekas suaminya setiap bulan yang merupakan seorang taikun United Kingdom, Dr. Khoo Kay Peng, bernilai RM2.3 bilion.

Wanita kelima terkaya Malaysia ialah Datuk Nicol Ann David dengan aset yang dianggarkan bernilai RM1.4 juta hasil kemenangan dan kejayaan dalam kejohanan sebagai pemain skuasy nombor satu dunia.



Bangga bila ada wanita Melayu yang berjaya jadi puluh jutawan dan diiktiraf begini, apa lagi dalam industri hiburan.

Semoga Siti kekal berjaya dan dimurahkan rezeki dan menambah rezeki lagi. Mungkin berkat kemurahan hatinya selama ini. Tahniah.
Post by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara.


(TAHNIAH)Fizz Fairuz Umum Isteri Almy Nadia Selamat Lahirkan Anak Perempuan

Tahniah diucapkan buat pasangan Almy Nadia dan Fizz Fairuz atas kelahiran anak sulung mereka pada pukul 6.49 petang semalam di Hospital Columbia Setapak. Bayi mereka itu merupakan seorang baby girl dengan berat 3.25 kilogram.


Alhamdulilah… Wife saya dah selamat bersalin anak sulung kami,terima kasih atas semua yg mendoakan… @fizzstarsfc @umieaida818 @errafazira @emeldarosemila @iamlisasurihani @divaazwanavazz @ziranabil @iqramdinzly @kuyeen @novamac61 @hafeezita @ctsalimah81

A photo posted by gen2_fizz@yahoo.com.my (@fizzfairuz) on Feb 16, 2015 at 5:53am PST



Khabarnya juga Fizz dan Almy masih belum bersedia kongsi wajah anak itu dengan umum. Bagaimanapun, bayinya pasti comel seperti ibunya tak gitu? Selamat berpantang buat Almy Nadia dan tahniah diucapkan buat mereka berdua. Semoga mendapat kesihatan yang baik dan semua urusan dipermudahkan.

DITIPU PENGURUS BARU - TEGAR KINI KEMBALI MENGEMIS

'Cita-citaku menjadi orang kaya... Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah... Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa... Memberi.. ... memberi .. jalan untukmu semua'.

Pasti ramai yang masih ingat dengan lirik lagu tersebut yang dinyanyikan oleh penyanyi remaja Indonesia Tegar. Malah selepas berjaya mencipta nama, Tegar sering bertandang ke Malaysia membuat persembahan atas jemputan pelbagai pihak DITIPU PENGURUS BARU - TEGAR KINI KEMBALI MENGEMIS.

Bagaimanapun, semuanya kini sudah berubah apabila Tegar dilaporkan telah ditipu oleh bekas pengurusnya dan kini kembali hidup susah DITIPU PENGURUS BARU - TEGAR KINI KEMBALI MENGEMIS. Paling sedih, ibunya juga didakwa sudah kembali menjadi pengemis jalanan untuk mencari sesuap nasi DITIPU PENGURUS BARU - TEGAR KINI KEMBALI MENGEMIS

Sekitar Majlis Pernikahan Yana Samsudin & Fadzil Zahari

Sekitar Majlis Pernikahan Yana Samsudin & Fadzil Zahari



Yana Samsudin dan Fadzil Zahari selamat dinikah di rumah pengantin perempuan di Yong Peng johor selepas solat Jumaat, petang semalam. Mereka bergelar suami isteri dengan sekali lafaz. Majlis perkahwinan mereka akan diadakan pada hari ini secara besar-besaran di Dataran Gemilang, Yong Peng.




Diana Rafar kembali aktif selepas menghadapi masalah rumah tangga sebelum ini. Bergambar bersama Noor Neelofa sambil mengenakan tudung baru keluaran rakannya itu.

Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat Meninggal Dunia




Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat telah meninggal dunia pada 12 Februari 2015. Beliau telah menghembuskan nafas terakhir pada 9.40 malam semalam di kediamannya di Kampung Pulau Melaka, Kota Bharu. Difahamkan kematiannya susulan sakit uzur dan menghidap kanser Prostat pada usia 84 tahun. Al-Fatihah buat arwah.


Datuk Hasbullah Awang meninggal dunia
Posted: 11 Feb 2015 10:18 PM PST




Laporan berita daripada twitter rasmi Astro Awani memaklumkan pengulas sukan, Datuk Hasbullah Awang telah meninggal dunia selepas menerima rawatan di Institut Jantung Negara (IJN), sebentar tadi. Marilah sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah.

Sarimah Ibrahim bernikah pada 2 April 2015



Pasti ramai yang tertunggu-tunggu berita gembira ini Sarimah Ibrahim bernikah pada 2 April 2015. Sarimah Ibrahim yang merupakan penyampai radio, pengacara serta pelakon bakal mendirikan rumahtangga pada bulan April ini. Mereka berdua telah memilih 2 April 2015 sebagai tarikh pernikahannyaSarimah Ibrahim bernikah pada 2 April 2015

INFO TERKINI - ABBY ABADI KAHWIN USTAZ FEBRUARI INI?

Jika diamati kata-kata Abby Abadi di laman Instagramnya, pasti ramai yang bersetuju bahawa dia seolah memberi pembayang bahawa hari bahagianya semakin hampir. Malah ada peminat yang memberi komen di situ mendakwa Abby akan berkahwin pada Februari ini INFO TERKINI - ABBY ABADI KAHWIN USTAZ FEBRUARI INI?.

"Akak congrats! Jgn lupa jemput nana tau! Hehehe so sweet nana dgr tadi dlm radio kata bulan feb ni betul ke akk :) kalo betul alhmdulillah ! Love u akk :) U deserved ustat hehehe!" tulis peminat itu INFO TERKINI - ABBY ABADI KAHWIN USTAZ FEBRUARI INI?.

Jika benar gosip dan pembayang ini, pastinya jejaka yang bakal menggantikan tempat Farhan ialah seorang Ustaz bernama Khairul Azli. Ini kerana, Ustaz tersebut kini merupakan seorang sahabat yang mendapat tempat istimewa dihati Abby INFO TERKINI - ABBY ABADI KAHWIN USTAZ FEBRUARI INI?.

Nabil Bersara, Sepahtu Umum Tarik Diri Daripada MLM Tahun Hadapan

Di saat semua orang sedang bergembira dengan pencapaian peserta kegemaran masing-masing di Maharaja Lawak Mega 2014 semalam, ada berita kurang menggembirakan untuk peminat Nabil dan Sepahtu. Nabil telah mengumumkan yang MLM2014 adalah MLM terakhir buat dirinya sementara Sepahtu pula memaklumkan yang akan berehat sebentar daripada rancangan ini. Pastinya sedikit sebanyak MLM akan hilang serinya tahun hadapan tanpa kehadiran mereka berdua.



Namun Abang Nara memahami keputusan yang diambil oleh Nabil dan Sepahtu. Penat sebenarnya memerah keringat untuk membuat lawak setiap minggu. Bukan satu perkara yang mudah. Lebih-lebih lagi untuk Nabil yang beraksi secara bersendirian. Keputusan ini bagaimanapun sedikit sebanyak memberi peluang kepada pelawak-pelawak lain untuk muncul menunjukkan bakat mereka. Lagipun kalau selalu sangat keluar tv orang bosan juga kan?



Apa pun all the best dan tahniah diucapkan kepada Nabil dan Sepahtu atas lawak yang dipertontonkan sepanjang MLM2014

Wanita ini mengaku tidak senyum selama 40 tahun untuk kekal muda

Wanita ini mengaku tidak senyum selama 40 tahun untuk kekal muda
Super LOL: Sumbangan yang paling ikhlas
Tiada comeback buat Too Phat – Joe Flizzow
Zero, Juara Maharaja Lawak Mega 2014

Wanita ini mengaku tidak senyum selama 40 tahun untuk kekal muda


Pada era moden ini, semua wanita mahu menampakkan wajah mereka sentiasa muda. Ada yang makan pil, minum serbuk, sapu minyak, bersenam dan yang paling popular buat pembedahan plastik. Namun berbeza bagi wanita berusia 50-an bernama Tess Christian ini.

Dia mengaku tidak pernah senyum, ketawa besar mahupun gelak sipu-sipu sejak 40 tahun lepas! Dia berbuat demikian adalah untuk mengekalkan penampilan yang sentiasa tampak remaja dan mengikut pemikirannya teknik itu berjaya.

Tak tahu lah sama ada dia tipu ataupun benar tapi beberapa gambarnya nampak seperti sudah disuntik botox. Gabar penuh selepas ini. (more…)


Super LOL: Sumbangan yang paling ikhlas (2 Gambar)






Tiada comeback buat Too Phat – Joe Flizzow


Selepas menjadi juara Anugerah Juara Lagu yang Ke-24 menerusi lagu “Apa Khabar” dan kini semakin menjadi-jadi kepopularannya. Ramai peminat terutamanya mereka yang bersama-sama naik bersama kumpulan Too Phat (gandingan Joe Flizzow dan Malique pada awal 20-an) sangat berharap kumpulan hip-hop ini kembali menyinar sepertimana mereka menyinar dahulu.

Namun harapan itu boleh disimpan di arkib anda semua kerana menurut Joe Flizzow, Too Phat tidak akan kembali dan tidak akan terjadi


Zero, Juara Maharaja Lawak Mega 2014


Seperti tidak disangka walaupun pertama kali menjejaki final tidak bererti mereka tidak mampu menjadi juara. Kumpulan trio diberi nama Zero telah menjadi juara Maharaja Lawak Mega 2014. Mereka membawa pulang wang sejumlah RM500 ribu beserta trofi.

Sepahtu pula telah mendapat tempat kedua dan membawa pulang hadiah bernilai RM250 ribu beserta trofi. Nabil, antara satu-satunya pelawak yang bersendirian telah mendapat tempat ketiga di mana membolehkannya memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM125 ribu. Tempat ketiga dan keempat pula dimenangi oleh Shiro dan Bocey masing-masing membawa pulang RM50 ribu dan Bocey.

Kelainan persembahan yang dibawakan kumpulan Zero sudah pasti memberi kemenangan apabila kebanyakan kumpulan tampil dengan persembahan yang ‘biasa’. Bagaimana pendapat anda? Layakkah Zero menjuara MLM2014 pada malam tadi?

SEKITAR MAJLIS HARI LAHIR ANAK MEMEY

Majlis Majlis Hari Jadi anak memey iaitu Mohamed Darwisz Hakim (Awish) yang berlangsung di Taman Layang Layang Kepong bertemakan 'racer'.

"Alhamdulillah selesai majlis #awishzturns2 .. Memang tak menang tangan melayan semua yg hadir.. Tq byk2..ampun maaf klu ada yg terkurang ye..️️ Nasib baik kita serahkn pd yg pakar @thephotolicious utk rakam segala kenangan manis hari ni.. Tq," tulis Memey melalui IGnya.

Untuk info, Memey kelihatan cantik dengan pakaian serba putih di majlis tersebut. Paling menarik, Abby Abadi turut hadir memeriahkan suasana bersama 'kekasih' hatinya. Heh.

INGIN RUJUK - RIEZMAN KHUZAIMI SUNYI TANPA KARTINA AYUB?

Ramai yang mendoakan agar Riezman Khuzaimi dan bekas isterinya Kartina Ayub dapat berbaik semula kerana merasa sedih dengan penceraian mereka. Malah ada yang menitiskan air mata disebabkan usia perkahwinan Riezman dan Kartina sudah begitu lama (sejak 24 Februari 2001).

Bagaimanapun terkini, mungkin berita ini dapat menceriakan peminat Riezman kerana khabarnya pelakon itu ingin rujuk kembali dengan bekas isterinya.

BAKAL BERSALIN APRIL - CATRIONA ROSS HAMIL ANAK KETIGA

Catriona Ross yang kini sedang mengandung tujuh bulan dijangka bakal melahirkan baby ketiganya itu pada 25 April ini. Khabarnya, dia akan bersalin di sebuah hospital swasta.

"Ramai yang tidak tahu saya sedang sarat mengandung kerana saya sibuk dengan urusan perniagaan 'bakery'. Saya tidak sempat beritahu kepada sesiapa cuma ada beberapa rakan artis yang sememangnya tahu tentang hal ini.




Melihat wajahnya sahaja ramai yang sudah tersenyum dan merasa kelakar, apatah lagi bila menyaksikan lawaknya. Siapa lagi kalau bukan salah seorang anggota kumpulan Zero iaitu Syaiful atau nama lawaknya 'Melati'.


Apa menarik, dia akan menamatkan zaman bujang selepas tamat Maharaja Lawak Mega 2014 Jumaat ini.


Menurut Syaiful atau nama sebenarnya Mohd Syaiful Doli Sharif, 25, dia akan berkahwin dengan gadis pilihan hatinya pada pertengahan bulan Februari ini.




Sebagai Juri, Saya Tahu Apa Yang Saya Lakukan – Adlin Aman Ramlie


Sebagai Juri, Saya Tahu Apa Yang Saya Lakukan – Adlin Aman Ramlie
Azad Jazmin Buat Laporan Polis Kerana Difitnah Larikan Duit
(TAHNIAH)Salima AF Selamat Timang Cahaya Mata Sulung
Filem Suamiku Encik Perfect 10! Kutip RM2.2 Juta Dalam 11 Hari
Fara Fauzana Bakal Ganti Tempat Scha Di Muzik-Muzik?
Saya Padam Gambar Dengan Sharnaaz Bukan Kerana Cemburu – Anis Al Idrus
(10 GAMBAR)Ezzaty Abdullah Yang Semakin Popular Menerusi Drama Delina
Zizan Muatnaik Gambar Bersama Fazura, Tutup Spekulasi Permusuhan


Sebagai Juri, Saya Tahu Apa Yang Saya Lakukan – Adlin Aman Ramlie
Program Mentor Legend yang sedang bersiaran di TV3 kali ini penuh dengan kontroversi. Salah satu perkara yang paling hangat dibincangkan ialah keupayaan para juri memberikan markah yang tepat kepada para peserta. Banyak penonton program ini tidak berpuas hati dengan salah seorang juri iaitu Adlin Aman Ramlie. Mereka menganggap Adlin berat sebelah, memberi markah yang tidak sepatutnya dan tidak pandai menilai persembahan para peserta.



Para penonton Mentor Legend telah memuatnaik rasa tidak puas hati mereka di laman sosial TV3. Lebih ekstrim, ada yang meminta agar Adlin Aman Ramlie digantikan dengan juri lain. Kes panas jugaklah sebenarnya. Menariknya, Adlin mengetahui perkara ini dan menjelaskan dirinya lebih mengadili seni persembahan. Kata Adlin:-


Ya, saya ada baca komen-komen tersebut. Biarlah, bukan saya tidak tahu, saya boleh faham. Sebagai juri, saya tahu apa yang saya lakukan. Jika audiens di luar tidak faham, saya tak hairan tapi untuk semua mentor yang terlibat, mereka harus faham dengan keputusan yang dilakukan.

“Peranan saya sebagai juri lebih kepada seni persembahan yang ditonjolkan. Saya lebih melihat kepada apakah potensi maksimum yang ditunjukkan oleh setiap protege menerusi persembahan mereka.

Teknikal dan keupayaan menyanyi merupakan kekuatan buat mereka. Mereka (peminat) perlulah bijak. Sebagai juri, pastinya saya mahukan seseorang yang diperlukan dalam industri hiburan kini.



Selaku orang bukan seni, Abang Nara tak faham pun apa itu seni persembahan. Selaku penonton, Abang Nara hanya tahu nyanyian best atau tidak. Bab-bab seni persembahan memang terlalu ‘complicated’ untuk Abang Nara nilai. Mungkin mereka yang belajar tentang hal itu sahaja yang tahu. Apa pun, kita nantikan pengadilan Adlin Aman Ramlie untuk Mentor Legend minggu ini. Diharap kurang kontroversi dan lebih tepat. Sumber Sinar Harian.



P.S: Hanya untuk pembaca BeautifulNara, diskaun sebanyak 20% di www.misclaire.com dipanjangkan. Diskaun ini boleh diperolehi apabila anda membuat pembelian 2 barangan daripada ‘Festival & Celebration’. Saiz sehingga 6XL. Semuanya cantik-cantik dengan harga yang amat berpatutan. Jangan lupa LIKE Facebook Misclaire dan follow Instagram MisClaire untuk informasi lanjut.



Azad Jazmin Buat Laporan Polis Kerana Difitnah Larikan Duit

Posted: 04 Feb 2015 09:29 PM PST


Nampaknya kemelut antara Rania Marketing dan Azad Jazmin serta isterinya, Eira Syazira semakin meruncing. Sebelum ini suami isteri ini telah memaklumkan yang mereka sudah tiada ada kaitan lagi dengan perniagaan milik Datuk Suhaimi Othman dan Datin Muniroh Shuhaimy itu. Namun pemilik Rania Marketing itu telah tampil di rancangan Melodi dan Galaksi serta mendakwa Azad melarikan sejumlah wang kepunyaan syarikat tersebut.



Terkejut dengan dakwaan yang disifatkan sebagai fitnah itu, Azad Jazmin telah membuat laporan polis terhadap pemilik Rania Marketing di Balai Polis Puchong petang semalam. Kata Azad:-


Jika pihak mereka nak saman saya dan yang teraniaya dipersilakan. Kami di pihak yang benar. Kami ada bukti untuk bawa hal ini ke tengah. Setakat ini, kami ambil pendekatan tunggu dan lihat apa yang akan dilakukan mereka selepas ini, mereka yang melatah dulu dan menimbulkan provokasi.

Kami boleh saman malu terhadap mereka. Usaha untuk menyelesaikan perkara berbangkit sebelum ini berakhir dengan kesudahan yang mengecewakan. Saya teruja dengan apa yang ditawarkan syarikat ini kerana berhasrat mahu membantu bangsa Melayu yang lain… tetapi nampaknya semuanya hanya janji manis.

Saya rasa bertanggungjawab kerana hampir 1,000 orang di bawah saya pun tak dapat pulangan. Kali terakhir saya dapat cek bernilai RM800. Bayangkan dengan jumlah itu saya perlu bahagi kepada mereka yang di bawah saya



Fuh~~ Abang Nara tak dapat bayangkan kerugian yang dialami oleh 1,000 orang tersebut. Mesti ada yang buat pinjaman bank, gadai tanah dan sebagainya. Mesti mereka terkontang-kanting sekarang ini. Duit habis puluh-puluh ribu, tapi pulangan sesen pun tak ada. Orang Melayu kita juga yang kena tipu. Sedih sungguh!!! Nasihat Abang Nara, kalau ada pelaburan yang menjanjikan untung tak masuk akal, tak perlulah masuk. Kemungkinan besar ia adalah satu penipuan. Untung tak dapat, duit hilang lesap. Sumber Berita Harian.


(TAHNIAH)Salima AF Selamat Timang Cahaya Mata Sulung

Posted: 04 Feb 2015 07:52 PM PST


Salima yang merupakan produk program realiti Akademi Fantasia telah pun berkahwin dengan pendakwah terkenal, Ustaz Syed Abd Kadir Syed Hussin Aljoofre pada Oktober 2013. Untuk makluman, Salima merupakan isteri kedua kepada ustaz tersebut dan pernah memaklumkan dirinya selesa hidup bermadu. Baru-baru ini, Salima telah pun selamat melahirkan cahaya mata sulung hasil perkahwinannya. Menariknya, madu Salima dan anak-anaknya turut sama hadir meraikan hari bahagia tersebut.



Bayi yang dilahirkan pada 26 Januari 2015 ini telah pun diberi nama Syed Ahmad Rayyan dan telah pun selamat dicukur oleh ayahnya sendiri pada hari ketujuh. Tahniah diucapkan kepada Salima, suami dan madu atas kehadiran orang baru dalam hidup mereka. Berdasarkan pemerhatian Abang Nara, Salima dan madunya memang mesra dan seumpama kawan baik. Mereka sering keluar bersama-sama. Indah sungguh hidup bermadu jika kena caranya.



Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Salima sekeluarga. Semoga kebahagiaan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat. Sama-samalah kita doakan. Amin.


Filem Suamiku Encik Perfect 10! Kutip RM2.2 Juta Dalam 11 Hari

Posted: 04 Feb 2015 07:36 PM PST


Power!!! Di kala kesuraman kutipan filem tempatan menghantui para penerbit pada tahun 2014, filem Suamiku Encik Perfect 10 membuktikan sebaliknya. Selama 11 hari di pawagam, filem yang dibintangi Aaron Aziz dan Lisa Surihani ini sudah pun mengutip RM2.2 juta. Satu angka yang cukup memberangsangkan. Mungkin rezeki Lisa Surihani yang sedang mengandung sekarang ini.



Filem ini diterbitkan oleh Global Station Sdn Bhd dan merupakan adaptasi daripada sebuah novel. Pastinya para pembaca novel ini menjadi tunjang kepada kutipan yang memberangsangkan ini. Abang Nara masih belum berkesempatan menonton filem ini. Namun khabarnya, lakonan Aaron Aziz dan Lisa Surihani memang menyentuh perasaan. Ramai yang kehabisan tisu menontonnya.


Tahniah diucapkan kepada semua yang terlibat menjayakan filem ini. Semoga kutipan yang hebat ini akan berterusan untuk filem-filem tempatan yang lain. Teruskan menyokong filem berkualiti.


Fara Fauzana Bakal Ganti Tempat Scha Di Muzik-Muzik?

Posted: 04 Feb 2015 06:37 PM PST


AJL29 yang lalu menyaksikan kemunculan terakhir Scha Al Yahya di dalam rancangan tersebut. Ramai yang tertanya-tanya siapakah yang bakal menggantikan tempat Scha sekaligus bergandingan dengan AG. Nama yang disebut-sebut ialah Fara Fauzana yang baru-baru ini telah berhenti daripada mengacara Nona. Desas-desus ini sudah bertiup kencang namun kesemuanya hanya akan terjawab pada sidang media esok.



Secara jujur, Abang Nara mahukan diva vas kedebas Azwan Ali untuk kembali mengacarakan Muzik-Muzik. Memang bombastik sungguh. Teringat kenangan ketika Azwan Ali mengacarakan program tersebut. Memang power. Memang setiap minggu tak akan terlepas tengok. Tetapi kalau Fara Fauzana pun okay jugak. Fafau memang banyak pengalaman mengacara. Sebelum ini pun Fafau pernah mengacara program hiburan iaitu Melodi. Jadi setakat Muzik-Muzik tue memang ‘makanan’ Fafau rasanya.



Apa pun sama-samalah kita nantikan pengumumkan pengacara Muzik-Muzik pada hari esok. Kemungkinan besar memang nama Fafau yang akan diumumkan. Apa pendapat anda dengan pemilihan ini? Sesuai atau tidak? Adakah anda mempunyai nama lain yang lebih sesuai?


Saya Padam Gambar Dengan Sharnaaz Bukan Kerana Cemburu – Anis Al Idrus

Posted: 04 Feb 2015 06:10 PM PST


Cemburu dalam percintaan adalah satu perkara biasa. Kalau tak cemburu, bermakna mungkin kasih sayang kita tak cukup ‘deep’. Namun cemburu juga harus ada batasnya. Baru-baru ini kita dikejutkan dengan desas-desus tamatnya hubungan cinta Sharnaaz Ahmad dan Anis Al Idrus. Ia dikatakan berpunca daripada status Sharnaaz Ahmad yang mengucapkan tahniah kepada bekas kekasihnya, Shila Amzah.



Sehingga ke hari ini Sharnaaz dan Anis tidak memberikan maklumbalas muktamad tentang percintaan mereka. Putus atau tidak, hanya mereka berdua sahaja yang tahu. Namun yang pasti desas-desus ini semakin kuat apabila Anis memadam gambar dirinya dengan Sharnaaz di Instagram. Mungkinkah Anis cemburu dengan perbuatan Sharnaaz? Menurut Anis, tiada sekelumit pun perasaan cemburu dengan apa yang telah dilakukan oleh Sharnaaz. Kata Anis:-


Saya padam gambar-gambar tersebut bukan kerana cemburu Sharnaaz dengan bekas kekasih dia, bagi saya perkara itu sudah lama berlalu dan ia adalah masa lalu dia.

Lagi pula Sharnaaz sendiri ada beri penjelasan pada saya kenapa dia berbuat demikian dan ia hanya atas dasar profesionalisme sahaja.

Cuma ada perkara lain yang saya rasa tidak perlu berkongsi dengan peminat dan ianya terlalu peribadi antara saya dan Sharnaaz.

Saya tidak mahu komen tentang hubungan kami dan lebih baik biar Sharnaaz sahaja yang jelaskan kerana dia lelaki



Daripada kata-kata Anis Al Idrus, Abang Nara dapat merasakan yang hubungan mereka berdua telah tamat. Selalu kalau perempuan bagi ayat-ayat seperti di atas, itulah maksudnya. Sedih juga dengan nasib yang seringkali menimpa Sharnaaz ini. Selalu cinta tak kesampaian. Mungkin belum bertemu wanita yang benar-benar memahami dirinya. Satu hari nanti pasti akan dijumpai jua. Diharap Sharnaaz bersabar. Buat masa ini, tumpukanlah pada lakonan dan perniagaan anda. Sumber Mstar Online.

P.S: Mazda 5 akan dihentikan pengeluaran


(10 GAMBAR)Ezzaty Abdullah Yang Semakin Popular Menerusi Drama Delina

Posted: 04 Feb 2015 05:29 PM PST


Drama Delina kini sedang ditayangkan di TV9. Pelakon utama drama ini ialah Ezzaty Abdullah. Comel juga orangnya. Macam mana Abang Nara boleh terlepas pandang si comel ini. Ini memang merugikan. Terus Abang Nara mencari informasi yang berkaitan dengan Ezzaty. Rupa-rupanya tahun lepas Ezzaty merancang untuk berkahwin namun ia dibatalkan. Mungkinkah jodoh Ezzaty dengan Abang Nara? Hehehe (lari bini kejarrrrrrrr),



Baru berusia 24 tahun, Ezzaty Abdullah sudah lama menceburkan diri dalam dunia lakonan. Cuma namanya tidak sepopular para pelakon lain. Mungkin kerana tiada gosip murahan. Itu satu petanda yang bagus. Daripada banyak kontroversi, lebih baik tumpukan pada prestasi. Tak gitu? Baru-baru ini Ezzaty dikaitkan dengan Azwan Kombos tetapi dia memaklumkan yang hubungan mereka sekadar kawan sahaja.


Saya dengan Azwan hanya kawan artis sahaja, selain Azwan saya juga rapat dengan seorang artis baharu iaitu Daler dan kami sering keluar bersama-sama.

Saya baru putus tunang dan pengalaman itu sentiasa membuatkan saya lebih berhati-hati dalam memilih pasangan agar tidak berlaku kesilapan sekali lagi.



Diharap bintang Ezzaty Abdullah akan semakin bersinar selepas ini. Buat anda yang meminati pelakon ini, bolehlah mengikuti Instagram @ezzatyabdullah. Banyak gambar yang dimuatnaik olehnya. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.












Zizan Muatnaik Gambar Bersama Fazura, Tutup Spekulasi Permusuhan

Posted: 04 Feb 2015 05:09 PM PST


Akhirnya Zizan telah memuatnaik gambarnya bersama Fazura untuk menutup spekulasi permusuhan antara mereka berdua yang begitu hangat diperkatakan sekarang ini. Suka Abang Nara melihat kegembiraan, kemesraan dan keriangan di dalam gambar tersebut. Fazura gelak tak ingat. Mungkin Zizan buat lawak yang mencuit hati. Gambar ini sekaligus pasti menutup desas-desus pergaduhan antara mereka berdua.



Caption yang dimuatnaik oleh Zizan di gambar ini juga menjelaskan yang mereka menyayangi antara satu sama lain dan bukannya bermusuhan seperti yang digembar-gemburkan.


Makan gelak makan gelak #LovenotHate #FAZURA #ZIZANRAZAK #ZIZAN



Diharap selepas ini tiada lagi spekulasi yang bukan-bukan antara mereka berdua. Zizan dan Fazura elok je berkawan baik tapi peminat-peminat yang bergaduh tak ingat. Kelakar pun ada jugak kan? Semoga hubungan persahabatan antara mereka berdua terus terjalin.

Terhangat

UMNO Artis melayu MH17 Artis Malaysia Melayu Wan Azizah mh370 Khalid Ibrahim Gaza Malaysia hari raya Games Diesel price Kalimah Allah Piala Dunia 2014 Proton design contest Ringgit Sepang boat tragedy Tabung Adik Firdaus gosip artis terbaru Shahul Hamid Zuhdi Marzuki gambar adira Berita Terkini syamsul yusof cerai neelofa meletop Gosip Artis nabila huda Lim Guan Eng Malaysia Independence Day Selangor PAS Dewan Ulama FELIXIA YEAP Gosip Artis Malaysia Malaysia Sensasi hanez suraya MAS anak awal anak scha najib putin rosmah scha ukraine Sensasi awal Carta Popular SANDIWARA artis seksi scha bersalin seksi AFF Suzuki Cup fara fauzana Anwar Ibrahim Designer watches IPTL Lee Chong Wei Mario Balotelli Mohd Zaidi Mohd Said Ong Kian Ming Sheikh Hasina visit Steven Gerrard Ebola Ebola virus Israel Gaza Abdul Khalid Bursa Malaysia Jalur Gemilang Jessica Alba Penang naked sports Premier League Selangor MB crisis Taylor Swift Albert Yam Kam Hoong GST Malaysia Iraq airstrikes JAIS MAS to delist NEELOFA linda rafar Ahmad Zahid Hamidi Dr Azmi Sharom Hamas Joan Rivers Khalid Samad Muhammad Rizalman Muhammad Safwan Anang Nadya Suleman Edit | View | Share | Delete Pakatan Rakyat Pesta sukan bogel Rindu Awak 200 Selangor MB Stacy Lewis Tan Sri Joseph Kurup Tan Sri Muhyiddin Yassin Tun Abdul Taib Mahmud Teoh Beng Hock Terkini Malaysia Tim Cook US Open 2014 Zlatan Ibrahimovic adira af bertudung eina azman Islam Malaysia Sukan Komanwel fazura 10IPTL 8Madonna topless 9World Team Squash Championship Abdul Rahman Dahlan Barisan Nasional Anwar Ibrahim Deepa Subramaniam Nadya Suleman agnes monica Sabah school crucifixes abby abadi Awal Ashaari Commonwealth Farish Aziz Kelvin Yip Marina Mahathir Sabina Altynbekova Awie Shaheizy Sam airasia bercerai Amyra Rosli Ashraf Muslim CHE TA Cakra Khan Dazrin Kamarudin Emma Hairul Azreen Hanis Zalikha IFA RAZIAH Juliana Evan Lagu Raya Live Streaming Selangor vs. Sarawak Majlis Perkahwinan Mustapha Maarof Nadzim Nora Danish Puteri Balqis ROMIE ROZANA MISBUN Scha Alyahya Siti Nurhaliza Topeng Muka WAN RAJA YAYA MAEMBONG ZAIN SAIDIN ZARINA ZAINUDDIN Zul Ariffin anak maharaja lawak 2014 putri Mardiana suami abby abadi (Gambar) Raudhatul Jannah Bertemu Ibu Selepas 10 Tahun Tsunami Acheh 3 Tahun Bercinta 38 lelaki A GALAK ABPH ADLIN AIDIL ZAFUAN AJL29 AKHIRNYA DEDAH WAJAH ANAK NING ANAK NORYN AZIZ Adeline Tsen Aida Ajak Akim Ahmad Almy Nadia Amar Baharin Amy Search Ana Dahlia Anak Beego Anak Tiri Siti Nurhaliza Aqsa Syarif Asyraf Khalid Azlee Senario Azmin Ali BAIZURA YANG 'SUPER CUTE' Baju Hanez Suraya Bakal Dipecat Bakal Kahwin Bayi Che Ta Bela Belasah Isteri Berada Di Dalam Kritikal Bercerai Talak Satu Berita Gempar Bersungguh Mahu Menangi Hati Saya Semula Bukit Mertajam CINTA HANEZ SURAYA Cakar Saya Chef Riz Commonwealth Games DATO SERI DATUK MUSTAPHA MAAROF Dalam Pelukan Dasha Logan Datuk Hasbullah Awang Datuk Sharifah Aini Dayana Kini Hamil Dedah Diana Amir Diana Danielle Dikritik Dua lelaki Dua pelajar Tingkatan Tiga Elly Mazlen Emma Maembong Enot Erma Fatima FAUZIAH LATIFF FITNAH VIDEO LUCAH Fadzil Zahari Farah lee Faralyna Fesyen Tayang JILBOOBS Ditentang Hebat Fikri Fouziah Gous Gelandangan Gembira Single Gosip Murahan Guru Nik Aziz Nik Mat HAFIZ SUIP Hamil 2 Minggu Harap Hari Raya Aidilfitri Hindu Hisyam Hamid Hubungan Shaheizy Sam Iqram Dinzley Isteri Ally Iskandar Isteri Pertama Izreen Azminda JUARA Jadi Kontroversi Jan 2015 Jinggo Kartina Ayoob Kekasihnya Masih Belum Ceraikan Isteri Kelantan Kembali Mekar Kemelut Kepada Aktres Indonesia Kini Sah Suami Isteri Kotak hitam Kuil LAGU 'APA KHABAR' Linda Live Streaming Uruguay vs England Piala MAs idayu MB Selangor MISZ ERNA MIZZ NINA MOMMY Mangsa Kutukan Maya Karin Mayat mangsa MH17 McDonad's McDonalds Dungun Melissa Indot Menduduki Meninggal Dunia Mila Jirin Minta Putus Dengan Mislina Mustaffa Mislina Mustaffa Bertatoo Mohd Zulhelmi Mon Ryanti NELYDIA SENROSE NORYN AZIZ NURUL SYUHADA NURUL WAHAB Nabila Nafi Bermasam Muka Nina Iskandar PATAH TULANG PEMAIN JDT 2015 PKR Pahang Parti Kata Pejabat Exco Selangor Peluk Agama lain Pelumba Basikal Negara Perak Pernah Bercinta Putri Mardiana Berbohong QI RAZALI RAJA BARIQ ROMIE PUTUS - BENAR Riezman Khuzaimi Rindu Awak 200% Rosyam Nor SHARIFAH ALEYA DIKURNIA BAYI LELAKI SUAMI & MADU SUAMI MUFLIS - RUMAH MEWAH UMIE AIDA DI MONT KIARA DILELONG HARI INI Sah Bergelar Suami Shahrol Sharifah Aini Shera Ayob Sherry Shikin Maembong Siapa Jejaka Siti Saleha Sosial Sudah Berhijab Sultan Perak Sultan Azlan Shah Azlan Shah mangkat Sumber Dalaman Suri Rumah Syatilla Melvin TAHNIAH TARIK DIRI DARI FINAL GEGAR VAGANZA TELATAH Tahun Hadapan Tarikh Pembayaran Bonus 2015 Tayang Pusat Terengganu Ular Tedung VELVET AF4 Video Black Hanafiah jawab isu di saman RM500 ribu Wak doyok Walt Disney Wirefame YUNA Yana Samsudin Yazer & Ekin ZED ZAIDI ZUAN 'BIKIN PANAS' ZUL HUZAIMY Zila Bakarin Zizan Zizan Razak Zulin aliff aziz alleycats amat kesal amy af3 amyra rosli seksi anak ketiga arak banjir bercuti berjumlah 103649 berpegang tangan bonus 2015 cahaya mata dalam SUVMH17 dapat anak di Gegar Vaganza dilamar ditemui mati ezzany fasha sandha fizo omar hetty sarlene izzue islam jadi lelaki jambu jatuh cinta jepun kah Pah kemalangan kes khalwat khalwat madu melodi minyak petrol nikah obesiti pelakon wanita pukul pulau pinang qz8501 rosma af1 sam sambut majlis doa selamat sara ali sari yanti sarimah ibrahim sbb SAKIT PARU-PARU MENGEMBANG setelah 21 tahun sukan bogel syura tegar tentera terputus hubungan zamani