Masukkan Email Anda : Berita Terbaru

Powered by Blogger.

Isu Penyanyi Bertudung Selesai

Isu Penyanyi Bertudung Selesai


Isu Penyanyi Bertudung Selesai

Posted: 30 Jan 2014 08:00 AM PST

Kontroversi melanda seorang penyanyi wanita berhijab, Marinatasha Isnariah Mustapar yang mengalami insiden terpaksa beredar dari pentas ketika Majlis Makan Malam Tahunan CASTMET pada malam 18 Januari lalu telah selesai.

Qi Razali Cuba Terima Hubungan Sharnaaz Ahmad & Nelydia Senrose

Qi Razali Cuba Terima Hubungan Sharnaaz Ahmad & Nelydia Senrose


Qi Razali Cuba Terima Hubungan Sharnaaz Ahmad & Nelydia Senrose

Posted: 30 Jan 2014 07:36 AM PST

Sebelum ini Qi Razali pernah meluahkan rasa cemburunya di laman sosial Twitternya terhadap pelakon Sharnaaz Ahmad kerana memuatnaik gambar yang mesra dengan kekasih hatinya Nelydia Senrose. Beberapa keping gambar mesra[...]

Tanda Putera Antara 4 Filem Bakal Tayang Di Berlin

Posted: 30 Jan 2014 06:02 AM PST

Filem patriotik Tanda Putera bakal menbuat tayangan sulung di Pasaran Filem Eropah Berlin, Jerman bermula minggu hadapan. Filem keluaran Pesona Pictures ini merupakan antara 4 filem yang terpilih untuk ditayangkan[...]

6 GAMBAR - NOSTALGIA KELUARGA DATUK YUSOF HASLAM

6 GAMBAR - NOSTALGIA KELUARGA DATUK YUSOF HASLAM


6 GAMBAR - NOSTALGIA KELUARGA DATUK YUSOF HASLAM

Posted: 30 Jan 2014 12:16 PM PST



Gambar nostalgia Datuk Yusof Haslam & isterinya Patimah, Syamsul Yusof, Syafiq Yusof dan bersama Allahyarham Ayahanda Patimah, iaitu Haji Ismail Mustaffa di Paris. Gambar ini telah dirakam pada tahun 2004, iaitu ketika Syamsul berusia 20 tahun (lahir 21 Mei 1984).

Artikel terdahulu:
Istimewa untuk pelawat myartis.com, jom kita lihat gambar nostalgia mereka itu.

Klik gambar untuk size besar


<< BERITA & GAMBAR SELANJUTNYA - SILA KLIK >>

ISTERI HAMIL 5 BULAN - LAN KRISTAL BAKAL DAPAT ANAK LELAKI

Posted: 30 Jan 2014 05:04 AM PST



Dalam kepayahan Lan Kristal membawa anaknya ke hospital beberapa kali akibat penyakit Batuk, nafas yang berkahak... namun ada berita gembira yang terpendam. Lan mengesahkan dia bakal menimang cahaya mata lelaki pula pada bulan Julai.

Untuk info, Isterinya Nur Sheila Hassim sedang mengandung hampir lima bulan. Sebelum ini, mereka merahsiakan kehamilan tersebut kerana belum bersedia untuk berkongsi dengan peminat.

Klik gambar untuk size besar


<< BERITA & GAMBAR SELANJUTNYA - SILA KLIK >>

Video Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 12 Dua Belas

Video Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 12 Dua Belas


Video Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 12 Dua Belas

Posted: 30 Jan 2014 06:12 PM PST

Video Maharaja Lawak Mega 2013 minggu 12 dua belas secara full online. Rancangan berlangsung pada jumaat 31 Januari 2014 bertempat di Stadium Bandaraya, Johor Bahru.

Tema minggu ke 12 Maharaja Lawak Mega 2013 adalah Artis Jemputan (Bebas) dan Zaman Kolej. Seramai 5 peserta kini berentap di peringkat separuh akhir gelanggang Maharaja Lawak Mega 2013. Terdahulu, kumpulan SYJ telah tersingkir pada minggu ke 11 setelah mendapat keputusan undian paling terendah.

Nota: Video Maharaja Lawak Mega 2013 mingu 12 akan dikemaskini sebaik sahaja rancangan bermula

Video Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 12 Duabelas Full Online

Original article: Video Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 12 Dua Belas

©2014 Media Malaya. All Rights Reserved.

Malaysia Airlines hidang Nasi Lemak Telanjang – Chef Wan

Posted: 30 Jan 2014 05:50 PM PST

Melalui laman peribadi Insta Chef Wan, dia telah memuat naik sekeping gambar nasi lemak yang dihidangkan kepadanya ketika menaiki penerbangan bersama Malaysia Airlines dalam perjalanan ke Bangkok. Disebabkan perjalanan yang pendek, Chef Wan membuat keputusan untuk tidak membazir duit menaiki Business Class.

Chef Wan terperanjat apabila nasi lemak yang dihidangkan kepadanya tidak mempunyai timun, kacang dan ikan bilis seolah-olah menunjukkan sarapan orang Malaysia yang miskin. Dia berasa kecewa dengan hidangan itu dan mempertikaikan harga tiket penerbangan RM850 hanya layak dihidangkan sarapan seperti itu. Dia juga mempertikaikan Nasi Lemak merupakan antara makanan warisan nasional milik Malaysia yang tidak harus dipersembahkan seperti itu.

Ikuti kata-kata penuh Chef Wan selepas ini.

I flew on economy to Bangkok thinking its such a short trip and so early pulak tu pasti i will close my eye and have a short nap tak payah lah membazir duit naik business class. This Sad looking Nasi Lemak from Mas for sarapan sungguh memeranjat kan..The fact that its our national career and we dont take pride in providing our so call most famous Malaysian breakfast that kita Agong2 kan bangga serata dunia and to show case this on international flight without the proper timun and kacang serta ikan bilis nampak macam miskin sangat sarapan Malaysia ini. Kita orang Malaysia sudah pasti la tahu akan quality Nasi lemak serta pilihan lauk2 that goes along with it but hey….what about all that international travellers. Seriously i feel sad that our Msian Breakfast can suffer its own image so misleading to the point where i felt the need for them to realised how serious this can be. Why la so much in consistency when it come to serving This dish at various destinations? Why my flight ticket cost me rm850 tu maka its not business class enough ke that i am serve Nasi and Sambal with telor that make my breakfast so mcm " Telanjang la" Come on la Mas tak kan kita nak selalu membebel pasal simple basic thing of serving the country national heritage food and dah macam pahat serta pemukul? Why sent letters to act on my complain and appology and then repeat back the same mistake? Hello am i being to difficult here or being sensible to request for a normal Nasi Lemak?

Original article: Malaysia Airlines hidang Nasi Lemak Telanjang – Chef Wan

©2014 Media Malaya. All Rights Reserved.

Zizie Ezette dan Bung Mokhtar bercuti di luar negara (12 Gambar)

Posted: 30 Jan 2014 01:51 AM PST

Zizie Ezette telah berkongsi gambar-gambar romantik bersama di laman peribadi Insta. Berdasarkan gambar-gambar tersebut, mereka telah bercuti ke beberapa buah bandar popular antaranya seperti Amsterdam, Mexico City dan Los Angeles.

Seronok juga tengok gaya hidup wakil rakyat seperti Bung Mokhtar ini, kalaulah kami berpeluang di undi sebagai wakil rakyat, boleh kami berjalan keliling satu dunia. Pasangan romantik ini sudah berkahwin selama lima tahun dilihat begitu mesra seperti baru semalam sahaja majlis mereka!

Gambar penuh selepas ini.

Original article: Zizie Ezette dan Bung Mokhtar bercuti di luar negara (12 Gambar)

©2014 Media Malaya. All Rights Reserved.

Yana Samsudin nafi buat pembedahan hidung (3 Gambar)

Posted: 30 Jan 2014 01:30 AM PST

Melalui laporan akhbar Utusan Malaysia hari ini, Yana Samsudin apabila ditemubual wartawan mengenai isu pembedahan bentuk hidungnya yang semakin mancung telah menafikan dakwaan gosip itu.

Menurut Yana, dia mengakui membentuk semula gigi hadapan agar selaras dengan gigi taring dan secara tidak langsung menyebabkan tulang rahangnya berubah membuatkan mukanya nampak lebih runcing.

Spekulasi gambar wajah baru yang tersebar baru-baru ini, Yana hanya mengatakan itu sekadar teknik make-up yang dilakukan oleh juru mekap supaya ia nampak berbeza. Yana juga mengakui membuat pembedahan membesarkan mata di negara jiran.

Jelas di sini Yana memang ada melakukan pembedahan di wajahnya namun pembedahan itu tidak melibatkan pembedahan hidung.

Original article: Yana Samsudin nafi buat pembedahan hidung (3 Gambar)

©2014 Media Malaya. All Rights Reserved.

Gadis Maut Ketika Gugurkan Janin?

Gadis Maut Ketika Gugurkan Janin?


Gadis Maut Ketika Gugurkan Janin?

Posted: 29 Jan 2014 03:52 PM PST

Gadis Maut Ketika Gugurkan Janin? | Dari sudut perundangan Malaysia, menggugurkan bayi dalam kandungan adalah satu jenayah. Kecuali, jika doktor mengesahkan bahawa pengguguran itu perlu untuk kesihatan ibu mengandung atau kandungan berkenaan menyebabkan kecelakaan kepada fizikal dan mental pesakit. Mengikut… Continue Reading

Gambar Separa Lucah Sakinah Tersebar!

Posted: 29 Jan 2014 03:47 PM PST

  Gambar Separa Lucah  Sakinah Tersebar! | Sharifah Sakinah sekarang, bukan lagi Sharifah Sakinah yang dulu. Jika dulu dia sering mencuri perhatian umum dengan memuatnaik video perangai gila-gila yang kadangkala tidak difahami dan menjengkelkan sesetengah orang, kini Sharifah Sakinah mempunyai… Continue Reading

Pelajar Malaysia disamun, ditikam 14 kali

Posted: 29 Jan 2014 03:42 PM PST

Pelajar Malaysia disamun, ditikam 14 kali| Seorang pelajar Malaysia di Nottingham, United Kingdom, Ahmad Izat Ahmad Mazni berdepan detik cemas apabila disamun dan ditikam 14 kali, Selasa lalu. Melalui laman mikro Twitter miliknya, Ahmad Izat memaklumkan kejadian itu. "…Saya dirompak… Continue Reading

Gambar Sentap Hetty Sarlene Tayang Dada

Posted: 29 Jan 2014 09:52 AM PST

Gambar Sentap Hetty Sarlene Tayang Dada |  Baru-baru ni Hetty Sarlene telah memuat naik 2 keping gambar yang dikatakan cukup seksi dan sangat terliur sekiranya dilihat oleh para jejaka yang bernama lelaki. Ini kerana Hetty Sarlena telah berkongsi gambar yang… Continue Reading

Malaysia Sensasi

Malaysia Sensasi


Misteri Bunian

Posted: 30 Jan 2014 08:30 AM PST


Kandungan rencana ini tidak memetik sumber rujukan dan memerlukan pengesahan. Pembaca dinasihatkan membuat pertimbangan sendiri.


Orang Bunian ialah sebarang makhluk halus dari golongan jin dalam legenda Melayu, mirip dengan elf dalam legenda Eropah.

Mereka dikatakan wujud dalam masyarakat besar, menyerupai struktur sosial manusia, mempunyai keluarga, puak, dan struktur masyarakat. Orang Bunian dikatakan mendiami kawasan hutan belantara, jauh dari perhubungan manusia, tetapi ada juga yang tinggal berdekatan dengan manusia malah berkongsi rumah dengan keluarga manusia. Sesetengah masalah kerasukan dikatakan berpunca dari orang bunian.

Orang bunian mempunyai kuasa luar biasa yang hebat, dan juga diketahui berkawan dan menolong manusia, terutamanya pawang atau bomoh. Orang bunian dikatakan menculik kanak-kanak, dan bayi di dalam perut wanita dan ada dituduh menyebabkan manusia sesat di dalam hutan.

Asal-usul
Terdapat beberapa pendapat mengenai asal-usul orang bunian, antaranya adalah mereka adalah dari keturunan jin. Pendapat kedua menyatakan mereka adalah hasil perkahwinan antara manusia dengan jin.

Hubungan dengan manusia
Oleh kerana orang bunian mirip dengan manusia (kecuali berasaskan fakta mereka biasanya ghaib atau halimunan) tidaklah menghairankan untuk mereka berkahwin dengan manusia. Malah ada pendapat yang mengusulkan bahawa bunian ini adalah hasil gabungan hubungan manusia dan jin. Bagaimanapun, ada juga yang mempertikaikannya kerana perbezaan bagi manusia (berasal dari unsur tanah) dan bunian (berasal dari unsur api). Terdapat cerita mengenai seorang lelaki yang mengahwini orang bunian, tetapi ingin kembali ke keluarga mereka yang telah ditinggalkan, memutuskan untuk meninggalkan orang bunian. Waktu pulang mereka ke golongan manusia, mereka mendapati bahawa setiap orang yang mereka kenal telah meninggal dunia, dan beberapa tahun sudah berlalu. Cerita ini pernah disebutkan dalam cerita dongeng Amerika iaitu Rip Van Winkle. Perkara tersebut menyerupai teori kerelatifan masa.

Orang Bunian Sungai Tekali
Pada Julai 1998, satu tapak perkhemahan baru telah dibina di Kampung Sungai Tekali, daerah Hulu Langat, Selangor Darul Ehsan. Tapak perkhemahan ini adalah milik Jabatan Pelajaran Negeri Selangor . Perkhemahan yang pertama kali itu ialah Perkhemahan Unit Beruniform Peringkat Negeri Selangor.

Segelintir penduduk kampung percaya dan melihat 3 orang (?) bunian mandi dalam anak sungai di tapak itu. Seperti biasa majlis bacaan Yassin diadakan pada hari pertama perkhemahan. Pada malam 'Night Walk' yang dikendalikan oleh Askar Briged Tengah, dua orang peserta telah 'hilang' dan seperti kerasukan selama beberapa bulan. [perlu rujukan] Kejadian ini dikaitkan dengan orang bunian. Kini tapak perkhemahan itu telah 'bersih' dan tidak lagi kedengaran cerita-cerita seumpama itu.

Pemakaian Bunian Wanita
Di Malaysia,berbeza dengan bunian lelaki yang mempunyai pakaian yang pelbagai, bunian wanita sering didapati memakai baju kebaya dan berselendang dikepala. Bunian wanita juga selalunya mengikat rambut gaya siput dua dikepala. Bunian tidak memakai tudung tertutup rapi ataupun labuh.

Di sekitar benua Eropah pula, bunian wanita sering dilihat berpakaian gaun tertutup bewarna putih atau warna lusuh dengan mahkota yang diperbuat dari ranting kayu yang melilit dan terdapat bunga-bunga kecil pada ranting tersebut.

Itu Bukan Mat Kilau, Tok Gajah dan Mat Lela

Posted: 30 Jan 2014 08:30 AM PST

Selama berpuluh-puluh tahun gambar Raja-Raja Melayu yang bermesyuarat buat kali pertama di Astana Negara, Kuala Kangsar, Perak telah disalahtafsir, tanpa teguran oleh pihak yang bertanggunjawab. Seperti Arkib Negara dan Muzium Negara. Kesalahan besar yang paling mengarut dan tidak boleh diterima dalam gambar ini ialah keberadaan pahlawan-pahlawan Pahang yang menentang penjajahan British. Tokoh-tokoh Pahang yang dimaksudkan ialah Tok Gajah, Tok Bahaman, Mat Kilau dan Mat Lela (anak Datuk Bahaman).

Sesiapa yang mengetahui sejarah harus tahu bahawa Perang menentang British di Pahang telah tamat lebih kurang pada pada tahun 1895 dengan berundurnya para pemimpin ulung perjuangan tersebut iaitu Tok Bahaman, Mat Kilau dan Tok Gajah ke Terengganu, Kelantan dan Siam.

Apakah logik Pahlawan Datuk Bahaman, Tok Gajah dan Mat Kilau yang sudah berundur diri ke luar Pahang pada tahun 1895 tiba-tiba kembali pula mengiringi Sultan Ahmad ke Kuala Kangsar pada tahun 1897 dan boleh pula bergambar dengan Sultan Ahmad yang ketika itu juga tidak menyenangi pahlawan-pahlawan tersebut akibat hasutan British yang Jahat. Sudah diketahui bahawa Britsih dengan angakatan sebenar mana sekalipun tidak mampu untuk menyentuh pahlawan-pahlawan Pahang tersebut sehinggakan sanggup menawarkan ganjaran yang banyak kepada sesiapa yang boleh menangkap mereka.

Cuba lihat tokoh yang dianggap sebagai Tok Gajah di dalam gambar tersebut (duduk bersila memakai serban, memikul pedang kerajaan) sebenarnya adalah hulubalang Tuanku Muhammad Negeri Sembilan di samping tokoh yang berserban dan memikul keris panjang kerajaan yang dikatakan sebagai Tok Bahaman (A dan B, lihat gambar). Gambar yang dikatakan sebagai Mat Kilau dan Mat Lela pula (C dan D, lihat gambar) sebenarnya adalah dua daripada "Tiga Kundang" iaitu penjawat Sultan Idris Perak.

Tokoh yang duduk bersila di hadapan Sultan Ahmad Pahang, memakai songkok hitam pula dikatakan sebagai almarhum Orang Kaya Haji Lipis (Wan Daud bin Wan Pahang), sedangkan beliau telah kembali ke rahmatullah lapan tahun terdahulu apabila terbunuh ditembak dengan peluru emas pada penghujung tahun 1889.





Minutes of the Session of The Council of Chiefs of the Federated Malay States Held at The Astana Negara, Kuala Kangsar
on the 14th, 15th, 16th and 17th Days of July 1897
Sumber - MISC, Koleksi Terbitan Arkib Negara Malaysia Kuala Lumpur, hlmn 2


Yang hadir seperti rekod adalah (perwakilan Pahang) :

1. Sultan Ahmad ibni Bendahara Tun Ali
2. Tengku Ali bin Sultan Ahmad
3. Engku Muda Wan Mansur bin Bendahara Tun Ali
4. Engku Bendahara Sri Maharaja, Engku Ngah bin Engku Tanjung
5. Tuan Mandak Said Ali al-Jufri
6. Imam Perang Indera Mahkota Haji Abdul Halim bin Jaafar
7. Imam Perang Indera Setia Raja Che Samat



Inilah sahaja jumlah nama Orang Besar-Besar Pahang yang hadir pada mesyuarat tersebut yang mengiringi Marhum Sultan Ahmad. Yang direkodkan tidak hadir ialah Tengku Mahmud bin Sultan Ahmad.Tidak ada disebut nama Tok Gajah, Mat Kilau, dan Mat Lela.

Oleh itu, pendapat yang menyenaraikan "kehadiran" Orang Kaya Haji Wan Daud, Tok Gajah, Tok Bahaman, Mat Kilau, Mat Lela, Mat Kelubi dan sebagainya di dalam gambar beramai-ramai ketika mesyuarat tersebut adalah TIDAK BENAR sama sekali.







TUANKU MUHAMMAD SYAH dengan pembesar Negeri Sembilan tahun 1897
Sumber gambar dari, Arkib Negara.


Inilah gambar Tuanku Muhammad Syah dengan pembesar Negeri Sembilan tahun 1897. Duduk atas kerusi dari kiri: Datuk Klana Ma'amor (Undang Sungai Ujong), Tuanku Muhammad Syah dan Dato' Bidin (Undang Rembau).

Perhatikan pembesar/hulubalang yang duduk bersila no.2 dari kiri (inilah tokoh yang selalu disangka sebagai Dato' Bahaman). Perhatikan pula hulubalang yang berdiri di belakang, no.2 dari kanan (ini pula tokoh yang disangka sebagai Tok Gajah). Mereka masih menyandang senjata kebesaran Kerajaan Negeri Sembilan yang sama seperti di DURBAR Kuala Kangsar 14-17 Julai 1897.

Kesimpulanya, selepas berundur ke Kelantan, dan Siam. Pahlawan-pahlawan Pahang diketahui ceritanya, kecuali dari mulut ke mulut. Britsih pula, ingin menunjukkan kekuasaanya dengan mengatakan bahawa Mat Kilau telah mati, pada tahun 1985. Sebenarnya beliau masih hidup dan muncul semula di Pahang pada tahun 1969. Tok Gajah telah disahkah meninggal dunia oleh Mat Kilau. Datuk Bahaman pula, tetap menjadi misteri apabila orang tua yang muncul di Kuantan yang dikatakan sebagai Tok Guru Peramu itu adalah sebenarnya Datuk Bahaman.


http://malaysiasensasi.blogspot.com/2009/12/siapa-tok-guru-peramu.html
http://malaysiasensasi.blogspot.com/2010/01/siapa-tok-guru-peramu-2.html

illustrasiaku.com

illustrasiaku.com


KADAR DIVIDEN DAN BONUS TABUNG HAJI 2014

Posted: 30 Jan 2014 08:43 AM PST

CARA DAN TARIKH SEMAK KADAR DIVIDEN DAN BONUS TABUNG HAJI AKHIR DISEMBER 2013 AKAN DIBAYAR TAHUN 2014 SEBANYAK 6% DAN 2 = 8 PERATUS UNTUK PENDIPOSID Lembaga Tabung Haji (TH) hari ini telah mengumumkan Bonus Bagi Tahun Kewangan 2013 kepada para pendeposit TH dengan kadar sebanyak 6.0% sebagai Bonus Tahunan dan tambahan Bonus Haji sebanyak 2.0%. Pemberian […]

VIDEO ARIANA ROSE EPISOD 16 17 18 19 20

Posted: 30 Jan 2014 02:52 AM PST

TONTON ONLINE LIVE STREAMING ARIANA ROSE EPISODE 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | JANUARI 2014 TV3 SLOT AKASIA 7 MALAM ISNIN SEHINGGA KHAMIS Tonton Ariana Rose Episod 16 - Tengku Adam menjelaskan yang Ariana Rose adalah anak kepada seorang peniaga pasar malam dan Ariana juga adalah seorang kerani biasa, bukan lulusan Cambridge […]

GAMBAR SEKITAR MAJLIS RESEPSI LINDA ONN

Posted: 29 Jan 2014 07:37 PM PST

GAMBAR MAJLIS PERKAHWINAN BERSANDING RESEPSI LINDA ONN DAN UNGKU AZHAR 25 JANUARI 2014 Perkahwinan Linda Onn dan ungku Azhar telah berlangsung kira-kira sebulan (1) yang lalu dan menimbulkan beberapa kontoversi termasuk didakwa cuba “menyorok” suaminya dari tontonan umum. Namun menurut Linda Onn, tiada jemputan dibuat untuk pihak media dan dikatakan majlis itu sebenarnya dilangsungkan secara […]

Yana Samsudin Nafi Buat Pembedahan Hidung

Yana Samsudin Nafi Buat Pembedahan Hidung


Yana Samsudin Nafi Buat Pembedahan Hidung

Posted: 29 Jan 2014 09:00 PM PST

Agak terlambat Abang Nara berkongsi mengenai penafian Yana Samsudin atas dakwaan dirinya membuat pembedahan hidung. Desas-desus ini mula kedengaran selepas Yana pulang daripada bercuti. Namun menurut tuan punya badan, perubahan pada wajahnya terjadi kerana memakai pendakap gigi sejak November tahun lalu.

yana bedah hidung

Menurut Yana, penggunaan pendakap gigi ini telah menyebabkan tulang rahangnya berubah. Abang Nara pun pernah dengar mengenai perkara ini. Terang Yana kepada :-Utusan Malaysia

Perubahan pada struktur gigi mengubah bentuk muka saya secara tak langsung. Berat badan saya juga turun. Tambahan pula dengan teknik solekan seolah-olah seperti saya melakukan pembedahan wajah. Walhal saya seorang yang prihatin dengan kecantikan. Saya kerap ke pusat pelangsingan badan dan rawatan muka.

Antara kaedah rawatan wajah yang saya buat termasuk face lifting iaitu urutan yang mampu menegangkan kulit yang menggendur. Sebab saya risau kalau dagu berlapis dan kulit menggelebeh

yana bedah hidung

Logik juga alasan yang diberikan oleh Yana Samsudin ini. Memang pakai pendakap gigi ini akan merubah wajah kita sedikit sebanyak. Lebih-lebih lagi apabila hanya makan sedikit kerana rasa tidak selesa. Itu belum ditambah dengan teknik solekan yang pelbagai macam sekarang ini. Hidung “kemek” Abang Nara pun boleh nampak macam Won Bin. Tegas Yana:-

Sebenarnya dari awal lagi wajah saya ini memang tak pernah sama. Kalau kurus muka berubah begitu juga sebaliknya

yana bedah hidung

Diharap dengan penjelasan ini, spekulasi bedah hidung ini akan berakhir. Abang Nara tak rasa artis Malaysia sudah sampai ke tahap orang Korea yang gilakan pembedahan. Lagipun gadis Melayu memang sudah menawan seperti yang asal. Tak perlu bedah-bedah. Buat jadi lagi pelik je.

Baca Yang Ini Pulak:-

Rahsia Kulit Gebu, Tubuh Sihat & Langsing Terbongkar, Anda Bila Lagi?

Posted: 29 Jan 2014 08:00 PM PST

Pelbagai produk kecantikan yang berada di pasaran ketika ini. Memang boleh pening kepala mahu membuat pilihan. Salah satu yang menarik perhatian Abang Nara ialah produk dari V'asia Cosmetic & Healthcare yang membantu menyelesaikan pelbagai masalah untuk kesemua peringkat umur. Telah ramai yang berjaya mendapatkan kulit gebu, tubuh sihat dan langsing selepas menggunakan produk keluaran syarikat ini.

platinum v'asi

PLATINUM DRINK merupakan minuman sejuta khasiat yang tinggi diformulasi dengan gabungan 55 herba. Produk ini merupakan formulasi saintifik yang padat dengan antioksida untuk memberi tenaga berpanjangan serta kualiti kesihatan dan kehidupan baik.

9 herba utama seperti Maqui Beri, Acai Beri, Blueberi, Delima, Goji Beri, Prune, Manggis, Mengkudu dan Ganoderma serta ia mengandungi Daun Belalai Gajah yang dikenali sebagai "Daun Ubat".

Ia sesuai diamalkan oleh semua peringkat umur dan semua tahap kesihatan serta yang berpenyakit. Antara testimoni dan pengguna produk ini ialah Dato' Jalaludin Hassan dan Kartina Aziz bagi mengekalkan tahap kecergasan dan awet muda.

platinum v'asi

Bagi anda yang inginkan bentuk badan langsing dan menawan, APPLESLYM DIETARY dan ORANGESLYM COLLAGEN amat disyorkan bagi anda yang mengalami masalah obesiti atau berlebihan berat badan, perut buncit, lebihan lemak di peha, pinggul, lengan serta perut. Ia amat baik untuk anda yang mengalami masalah sembelit dan sukar lawas. Kesannya anda dapat lihat dan rasai seawal 4-8 jam pertama dimana lebihan lemak, lendir dan toksin akan disingkirkan dari badan melalui pelawasan.

platinum v'asi

APPLESLYM DIETARY disyorkan untuk berat kurang dari 70 KG manakala ORANGESLYM COLLAGEN disyorkan untuk berat melebihi 70 KG. Ia dihasilkan dari ramuan organik semulajadi seperti Fiber Psyllium Husk yang membantu memberi rasa kenyang, Garcinia Cambogia membantu membakar lemak berlebihan, serta Vitamin C dan Kolagen yang membantu memiliki kulit yang cantik, cerah dan gebu. Rata-rata pengguna yang dah cuba amat berpuas hati dengan keberkesanannya.

platinum v'asi

Bagi kesan berganda, sarungkan PREMIUM BODY BEAUTY SHAPING GIRDLE. Badan anda akan kelihatan lebih kecil dan terbentuk serta-merta. Penggunaannya amat selesa, tidak menyekat pernafasan, membantu anda memiliki bentuk badan yang lebih menawan, menyekat selera makan, meningkatkan kadar metabolisma, menaikkan pinggul yang jatuh, mengecilkan perut yang berlemak dan mengelak peha dari bergesel.

Ia didatangkan dengan satu saiz, bersifat memeri dan mengikut bentuk badan si pemakai. Untuk tindak balas yang lebih baik, sapukan LOSYEN PANAS ASLI pada bahagian yang berlemak. Losyen ini dihasilkan dengan 7 herba terbaik pada kehangatan yang berganda berbanding losyen lain di pasaran.

platinum v'asi

LADIES COLLAGEN merupakan minuman tambahan bagi wanita yang inginkan payudara dan pinggul yang mantap, miss V yang lebih ketat, mengatasi permasalahan dalaman seperti kitaran haid yang tidak teratur dan keputihan melampau. Pengambilannya bukan sahaja membantu memberi kesan awet muda serta menaikkan seri wajah malah membantu melewatkan menopaus dan tanda-tanda penuaan. Bagi anda yang merancang kehamilan, pengambilan LADIES COLLAGEN amat disyorkan. Ia juga mempunyai khasiat-khasiat lain yang amat baik untuk dalaman dan luaran wanita.

platinum v'asi

Bagi anda yang berhadapan dengan masalah kulit seperti jerawat, jeragat, bintik hitam, pigmentasi, garis halus, resdung dan parut, dapatkan Set Rawatan Pencerahan & Awet Muda Vitam C + Collagen Series.

Set ini sesuai untuk semua jenis kulit, membantu mencerah secara berperingkat dan kesannya anda dapat lihat dan rasai seawal 7 hari penggunaan tanpa kesan pengelupasan, iritasi atau kemerahan.

Ia dilengkapi dengan 4 produk asas utama iaitu Herbal Lightening Soap + Collagen, Vita C Multi Toner, Sunblock Silky Day Cream dan Collagen Lightening Night Cream yang turut dijual secara berasingan. Sebaik bilasan Herbal Lightening Soap, wajah akan terasa lebih bersih, segar, tegang, cerah dan jerawat akan mengecut.

Bagi anda yang belum mencuba produk dari V’asia Cosmetic & Healthcare, apakata dapatkan dari toko-toko jamu, kiosk dan salun berhampiran atau hubungi 1-800-88-3990 untuk konsultasi secara percuma. Selamat mencuba!!!

Yang Ini Pun Best Jugak:-

    Kalau Saya Tanggung Suami Sekalipun, Itu Adalah Hak Saya – Raja Azmi

    Posted: 29 Jan 2014 07:11 PM PST

    Respek Abang Nara dengan prinsip yang dipegang oleh Raja Azmi. Bagi Abang Nara ini adalah satu perkara yang harus dicontohi. Memanglah tanggungjawab seorang suami untuk memberi nafkah kepada isteri, namun kalau si isteri mempunyai pendapatan yang lebih, apa salahnya berkongsi dengan suami tercinta? Sekurang-kurangnya dapat meringankan beban masing-masing. Tak gitu?

    raja azmi tanggung suami

    Lagipun kita hidup di zaman moden yang penuh dengan pancaroba sekarang. Kalau nak harapkan duit si suami je, pasti tak cukup. Dalam perkahwinan kenalah bertolak ansur dan tolong menolong. Yang penting, kebahagiaan dapat dikecapi. Bak kata Raja Azmi kepada Mstar Online:-

    Saya tidak kisah apa orang nak cakap. Yang penting saya bahagia dengan kehidupan sekarang. Kalau saya menanggung suami sekalipun itu adalah hak dan tanggungjawab saya sebagai isteri. Pada saya sekarang, duit bukan kepentingan lagi.

    Dulu perkahwinan pertama saya orang berkata saya habiskan duit suami, sekarang pula orang kata saya menanggung suami. Kalau kita kisah orang nak cakap apa, kita tidak boleh hidup bahagia.

    raja azmi tanggung suami

    Hidup suami isteri sememangnya harus pekakkan telinga dan tidak terpengaruh dengan kata-kata orang luar. Kita lebih mengetahui apa yang terjadi. Abang Nara sokong Raja Azmi. Buat apa kita nak kisah cakap orang lain, ini kehidupan kita. Nanti kalau susah, bukan orang lain itu nak datang tolong pun. Yang penting kita suami isteri bahagia dengan kehidupan kita. Tak gitu? Apa pula pendapat anda?

    P.S: Toyota Prius 2015 lebih baik

    Baca Yang Ini Pulak:-

    (33 GAMBAR)Zizie Ezette Jalan-Jalan Di Amsterdam, Mexico & Los Angeles

    Posted: 29 Jan 2014 06:23 PM PST

    Seronoknya Abang Nara melihat gambar yang dikongsikan oleh Zizie Ezette di akaun Instagramnya baru-baru ini. Mana tidaknya, kesemua 3 tempat iaitu Amsterdam, Mexico dan Los Angeles yang dilawatinya memang best-best belaka. Tambah seronok apabila ada suami tercinta, Bung Mokhtar di sisi menemani. Kiranya “honeymoon” lagi sekali la nie.

    Abang Nara perhatikan Zizie Ezette sejak bergelar isteri ini memang makin berseri-seri. Kulit wajahnya yang licin makin licin. Beruntung Bung Mokhtar dapat isteri yang menitikberatkan kecantikan. Kalau tak tahu dah kahwin, mesti ramai yang anggap Zizie Ezette ini masih anak dara. Cun melecun sangat!!!

    Mana tahu hasil perjalanan kali ini akan ada berita gembira mengenai kehadiran orang ketiga dalam hidup Zizie Ezette dan Bung Mokhtar. Sama-samalah kita doakan. Lagi beberapa gambar Zizie Ezette di negara orang dengan membaca artikel ini sepenuhnya.
































    Baca Yang Ini Pulak:-

    (26 GAMBAR) Majlis Resepsi Perkahwinan Linda Onn Dan Ungku Azhar Dari REDPhotography

    Posted: 29 Jan 2014 04:09 PM PST

    Kalau sebelum ini kita telah melihat gambar-gambar majlis resepsi perkahwinan Linda Onn dan suaminya Ungku Azhar yang telah berlangsung hujung minggu lepas, apa kata kali ini kita layan gambar profesional pula.


     photo 1797613_10152794509549240_7731117_n.jpg

    Majlis resepsi Linda Onn telah berlangsung di Restoran Hadramawt dan dihadiri oleh ramai kawan-kawan selebriti beliau. Pasangan ini telah dinikahkan pada 27 Disember tahun lepas di kediaman mewah Linda di Ampang. Gambar-gambar yang cantik ini ialah hasil bidikan REDPhotography. Silakan like page Mohd Red beramai-ramai.

    Lagi 25 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


    Flash mob JKKN Sarawak & Tourism Malaysia Sarawak bersempena Visit Malaysia Year 2014. Jom saksikan!


     photo 1010405_10152794503944240_137292954_n.jpg
     photo 1012273_10152794505904240_615890357_n.jpg
     photo 1014036_10152794508674240_759109066_n.jpg
     photo 1017563_10152794503089240_1603775130_n.jpg
     photo 1097943_10152794510439240_318192325_n.jpg
     photo 1381623_10152794511054240_181054481_n.jpg
     photo 1505255_10152794512314240_944081950_n.jpg
     photo 1505533_10152794515184240_574758028_n.jpg
     photo 1505993_10152794509949240_1529810956_n.jpg
     photo 1545216_10152794514879240_1323423005_n.jpg
     photo 1555311_10152794511569240_1782421563_n.jpg
     photo 1555451_10152794503584240_517234119_n.jpg
     photo 1560647_10152794500419240_1141308559_n.jpg
     photo 1613778_10152794507724240_1085752184_n.jpg
     photo 1620569_10152794509084240_693775789_n.jpg
     photo 1620898_10152794501774240_1443537365_n.jpg
     photo 1653332_10152794509299240_359482611_n.jpg
     photo 1653547_10152794515894240_1905892568_n.jpg
     photo 1653684_10152794513374240_573668343_n.jpg
     photo 1656105_10152794501319240_57476116_n.jpg
     photo 1779236_10152794515484240_1753004978_n.jpg
     photo 1780719_10152794500919240_663511971_n.jpg
     photo 1782070_10152794514584240_258133590_n.jpg
     photo 1796438_10152794500129240_1765057865_n.jpg
     photo 1798694_10152794513919240_614280668_n.jpg

    Baca Yang Ini Pulak:-

    Terhangat

    UMNO Artis melayu MH17 Artis Malaysia Melayu Wan Azizah mh370 Khalid Ibrahim Gaza Malaysia hari raya Games Diesel price Kalimah Allah Piala Dunia 2014 Proton design contest Ringgit Sepang boat tragedy Tabung Adik Firdaus gosip artis terbaru Shahul Hamid Zuhdi Marzuki gambar adira Berita Terkini syamsul yusof cerai neelofa meletop Gosip Artis nabila huda Lim Guan Eng Malaysia Independence Day Selangor PAS Dewan Ulama FELIXIA YEAP Gosip Artis Malaysia Malaysia Sensasi hanez suraya MAS anak awal anak scha najib putin rosmah scha ukraine Sensasi awal Carta Popular SANDIWARA artis seksi scha bersalin seksi AFF Suzuki Cup fara fauzana Anwar Ibrahim Designer watches IPTL Lee Chong Wei Mario Balotelli Mohd Zaidi Mohd Said Ong Kian Ming Sheikh Hasina visit Steven Gerrard Ebola Ebola virus Israel Gaza Abdul Khalid Bursa Malaysia Jalur Gemilang Jessica Alba Penang naked sports Premier League Selangor MB crisis Taylor Swift Albert Yam Kam Hoong GST Malaysia Iraq airstrikes JAIS MAS to delist NEELOFA linda rafar Ahmad Zahid Hamidi Dr Azmi Sharom Hamas Joan Rivers Khalid Samad Muhammad Rizalman Muhammad Safwan Anang Nadya Suleman Edit | View | Share | Delete Pakatan Rakyat Pesta sukan bogel Rindu Awak 200 Selangor MB Stacy Lewis Tan Sri Joseph Kurup Tan Sri Muhyiddin Yassin Tun Abdul Taib Mahmud Teoh Beng Hock Terkini Malaysia Tim Cook US Open 2014 Zlatan Ibrahimovic adira af bertudung eina azman Islam Malaysia Sukan Komanwel fazura 10IPTL 8Madonna topless 9World Team Squash Championship Abdul Rahman Dahlan Barisan Nasional Anwar Ibrahim Deepa Subramaniam Nadya Suleman agnes monica Sabah school crucifixes abby abadi Awal Ashaari Commonwealth Farish Aziz Kelvin Yip Marina Mahathir Sabina Altynbekova Awie Shaheizy Sam airasia bercerai Amyra Rosli Ashraf Muslim CHE TA Cakra Khan Dazrin Kamarudin Emma Hairul Azreen Hanis Zalikha IFA RAZIAH Juliana Evan Lagu Raya Live Streaming Selangor vs. Sarawak Majlis Perkahwinan Mustapha Maarof Nadzim Nora Danish Puteri Balqis ROMIE ROZANA MISBUN Scha Alyahya Siti Nurhaliza Topeng Muka WAN RAJA YAYA MAEMBONG ZAIN SAIDIN ZARINA ZAINUDDIN Zul Ariffin anak maharaja lawak 2014 putri Mardiana suami abby abadi (Gambar) Raudhatul Jannah Bertemu Ibu Selepas 10 Tahun Tsunami Acheh 3 Tahun Bercinta 38 lelaki A GALAK ABPH ADLIN AIDIL ZAFUAN AJL29 AKHIRNYA DEDAH WAJAH ANAK NING ANAK NORYN AZIZ Adeline Tsen Aida Ajak Akim Ahmad Almy Nadia Amar Baharin Amy Search Ana Dahlia Anak Beego Anak Tiri Siti Nurhaliza Aqsa Syarif Asyraf Khalid Azlee Senario Azmin Ali BAIZURA YANG 'SUPER CUTE' Baju Hanez Suraya Bakal Dipecat Bakal Kahwin Bayi Che Ta Bela Belasah Isteri Berada Di Dalam Kritikal Bercerai Talak Satu Berita Gempar Bersungguh Mahu Menangi Hati Saya Semula Bukit Mertajam CINTA HANEZ SURAYA Cakar Saya Chef Riz Commonwealth Games DATO SERI DATUK MUSTAPHA MAAROF Dalam Pelukan Dasha Logan Datuk Hasbullah Awang Datuk Sharifah Aini Dayana Kini Hamil Dedah Diana Amir Diana Danielle Dikritik Dua lelaki Dua pelajar Tingkatan Tiga Elly Mazlen Emma Maembong Enot Erma Fatima FAUZIAH LATIFF FITNAH VIDEO LUCAH Fadzil Zahari Farah lee Faralyna Fesyen Tayang JILBOOBS Ditentang Hebat Fikri Fouziah Gous Gelandangan Gembira Single Gosip Murahan Guru Nik Aziz Nik Mat HAFIZ SUIP Hamil 2 Minggu Harap Hari Raya Aidilfitri Hindu Hisyam Hamid Hubungan Shaheizy Sam Iqram Dinzley Isteri Ally Iskandar Isteri Pertama Izreen Azminda JUARA Jadi Kontroversi Jan 2015 Jinggo Kartina Ayoob Kekasihnya Masih Belum Ceraikan Isteri Kelantan Kembali Mekar Kemelut Kepada Aktres Indonesia Kini Sah Suami Isteri Kotak hitam Kuil LAGU 'APA KHABAR' Linda Live Streaming Uruguay vs England Piala MAs idayu MB Selangor MISZ ERNA MIZZ NINA MOMMY Mangsa Kutukan Maya Karin Mayat mangsa MH17 McDonad's McDonalds Dungun Melissa Indot Menduduki Meninggal Dunia Mila Jirin Minta Putus Dengan Mislina Mustaffa Mislina Mustaffa Bertatoo Mohd Zulhelmi Mon Ryanti NELYDIA SENROSE NORYN AZIZ NURUL SYUHADA NURUL WAHAB Nabila Nafi Bermasam Muka Nina Iskandar PATAH TULANG PEMAIN JDT 2015 PKR Pahang Parti Kata Pejabat Exco Selangor Peluk Agama lain Pelumba Basikal Negara Perak Pernah Bercinta Putri Mardiana Berbohong QI RAZALI RAJA BARIQ ROMIE PUTUS - BENAR Riezman Khuzaimi Rindu Awak 200% Rosyam Nor SHARIFAH ALEYA DIKURNIA BAYI LELAKI SUAMI & MADU SUAMI MUFLIS - RUMAH MEWAH UMIE AIDA DI MONT KIARA DILELONG HARI INI Sah Bergelar Suami Shahrol Sharifah Aini Shera Ayob Sherry Shikin Maembong Siapa Jejaka Siti Saleha Sosial Sudah Berhijab Sultan Perak Sultan Azlan Shah Azlan Shah mangkat Sumber Dalaman Suri Rumah Syatilla Melvin TAHNIAH TARIK DIRI DARI FINAL GEGAR VAGANZA TELATAH Tahun Hadapan Tarikh Pembayaran Bonus 2015 Tayang Pusat Terengganu Ular Tedung VELVET AF4 Video Black Hanafiah jawab isu di saman RM500 ribu Wak doyok Walt Disney Wirefame YUNA Yana Samsudin Yazer & Ekin ZED ZAIDI ZUAN 'BIKIN PANAS' ZUL HUZAIMY Zila Bakarin Zizan Zizan Razak Zulin aliff aziz alleycats amat kesal amy af3 amyra rosli seksi anak ketiga arak banjir bercuti berjumlah 103649 berpegang tangan bonus 2015 cahaya mata dalam SUVMH17 dapat anak di Gegar Vaganza dilamar ditemui mati ezzany fasha sandha fizo omar hetty sarlene izzue islam jadi lelaki jambu jatuh cinta jepun kah Pah kemalangan kes khalwat khalwat madu melodi minyak petrol nikah obesiti pelakon wanita pukul pulau pinang qz8501 rosma af1 sam sambut majlis doa selamat sara ali sari yanti sarimah ibrahim sbb SAKIT PARU-PARU MENGEMBANG setelah 21 tahun sukan bogel syura tegar tentera terputus hubungan zamani